Honnan tudom, hogy egyirányú?
Holnap lesz a forgalmi vizsgám és az egyirányú utcákkal folyton bajba vagyok, mert (Szegeden) vannak olyan egyirányú utcák, amiket tábla nem jelez, ezekből hogyan találjam ki, hogy egyirányúak-e vagy sem?
Pl.: Szegeden a Csillag börtön melletti utca szakasz (Csemegi utca)
"mert egy hibapont még belefér, hogy balra nem a bal padka mellé sorolt"
Csak szólok, hogy az nem hibapont, azonnali bukást jelentő, súlyos hiba.
Fel is szoktak rajta háborodni, nem értik, hogy miért.
Lényegében a kérdés is ebből született, nem az érdekli a jérdezőt, hogy egyirányú az út vagy sem, a probléma valójában, a balra kanyarodás... ha egyirányú utca jobb széléről kanyarodik balra, megbukik.
Az 5-ösnél a pont. Az utolsó szakaszt a google térkép is egyirányúnak jelzi, és van is a végén behajtani tilos tábla, csak épp az elején nincs egyirányú tábla. Én is a felújításra tippelek, hogy azért vették le, és nem tették még vissza.
Kérdező: A többieknek is igazuk van, nem megszokásból vezetünk, hanem szabályok szerint, így ha te tudod is, hogy az egyirányú, mert van helyismereted, de a tábla nincs ott, mert levették, ellopták, stb, akkor bizony az nem számít egyirányúnak. Ezt nyugodtan mondhatod a vizsgabiztosnak is, ha véletlenül beleköt, hogy egy ilyen utca végén balra nem baloldalról kanyarodtál ki. Ha nem láttál táblát, nem kell tudnod, hogy egyirányú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!