Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Aki automatát vezet, hiányzik...

Aki automatát vezet, hiányzik a kézi váltás, vagy az ember megszokja a kényelmet, és ha választani lehet, legközelebb is maradnál inkább az automata kocsinál?

Figyelt kérdés
Vagyis ha a pénz nem szempont, akkor automata után legközelebb is automatát választanál saját használatra, vagy ilyen céges autót kérnél?
2023. jan. 18. 09:28
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
#16: Tehát mégiscsak johban tudja ezt is az automata :)
2023. jan. 19. 10:03
 22/26 anonim ***** válasza:

Miota USA-ban elek azota csak automata valtos autom voltak.

Neha jo lenne vezetni kezi valtosat de ezert kulon nem vennek ilyen autot. Hetkoznapokban nem jo mert itt olyan forgalom van hogy gyakran kell az hogy odalepj indulaskor hogy letudj kanyarodni agy masik utcaba mert szembe folyamatosan jonnek. Amikor meg dugo van akkor nem kenyelmes araszolgatni egy kezi valtos autoval.

Az automata indulaskor gazadasra ugy megindul hogy azt nem tudod uberelni kezi valtossal anelkul hogy ne csikorgatnad a gumikat. Vannak szituaciok amikor tolakodni kell hogy elorebb juss a forgalomban

2023. jan. 21. 02:23
 23/26 anonim ***** válasza:

#22 "Hetkoznapokban nem jo mert itt olyan forgalom van hogy gyakran kell az hogy odalepj indulaskor hogy letudj kanyarodni agy masik utcaba"

Ezt miért ne lehetne megcsinálni kuplungos autóval?

"Az automata indulaskor gazadasra ugy megindul hogy azt nem tudod uberelni kezi valtossal anelkul hogy ne csikorgatnad a gumikat."

Ennek semmi értelme nincs. Semmi köze nincs a kerékcsikorgáshoz annak, hogy automata vagy manuális váltód van. Én simán csikorgattam automata váltós autó kerekét is, amikor kövér gázzal indultam.

"Vannak szituaciok amikor tolakodni kell hogy elorebb juss a forgalomban"

És ilyenkor mennyivel jobb volt, hogy manuálissal voltam, mert sokkal erőszakosabban lehet bemenni, mint automatával, aminek a motorfékje nem instant és folyamatosan gurul, ha elengeded a féket.

Én egyébként dugóban is jobban szeretem a manuálisat, finomabban lehet menni, és számomra valahogy kényelmesebb. Kinek mi persze. Nem mondom, hogy rossz az automata, de én nem szeretem.

2023. jan. 21. 03:01
 24/26 anonim ***** válasza:
59%
#22 Én ami automatákat eddig vezettem (igaz, nem csúcstechnológia, hanem amit éppen bérelni lehetett rövidebb utakra) pont hogy ezt nem tudták, zöldre váltott a lámpa, én már 1 másodperce lepadlóztam, de még meg sem mozdult azután sem másodpercekig az autó, gondolom a visszagurulásgátló miatt. Ráadásul tudom, hogy hatékony, meg motor meg fogyasztás blabla de sokkal hamarabb teszi kettesbe, mint az általad leírt szituációban pont a dinamikusság miatt én felváltanék. Amiket írtál, azon helyzetekben pont, hogy egy agresszívan használt manuális sokkal jobb.
2023. jan. 21. 03:10
 25/26 anonim ***** válasza:
76%
#19 Már miért szűnne meg pár éven belül a manuális váltó? :D Egy csomó kamion és a legtöbb motorkerékpár manuális. Az más kérdés, hogy nem munkába menet fogják megélni az emberek a váltás örömét a családi autóban 20 év múlva, de a manuális váltó maga nem fog megszűnni. Manuális váltós autóm már most szól, hogy szerinte mikor kéne váltani, és hallgatok is rá, de a motoromon kiélem a kontrollt a jármű felett.
2023. jan. 21. 03:14
 26/26 anonim ***** válasza:
Nem padlógázzal kellene megindulni az automatával, ennyi a probléma.
2023. júl. 2. 20:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!