Aki automatát vezet, hiányzik a kézi váltás, vagy az ember megszokja a kényelmet, és ha választani lehet, legközelebb is maradnál inkább az automata kocsinál?
Miota USA-ban elek azota csak automata valtos autom voltak.
Neha jo lenne vezetni kezi valtosat de ezert kulon nem vennek ilyen autot. Hetkoznapokban nem jo mert itt olyan forgalom van hogy gyakran kell az hogy odalepj indulaskor hogy letudj kanyarodni agy masik utcaba mert szembe folyamatosan jonnek. Amikor meg dugo van akkor nem kenyelmes araszolgatni egy kezi valtos autoval.
Az automata indulaskor gazadasra ugy megindul hogy azt nem tudod uberelni kezi valtossal anelkul hogy ne csikorgatnad a gumikat. Vannak szituaciok amikor tolakodni kell hogy elorebb juss a forgalomban
#22 "Hetkoznapokban nem jo mert itt olyan forgalom van hogy gyakran kell az hogy odalepj indulaskor hogy letudj kanyarodni agy masik utcaba"
Ezt miért ne lehetne megcsinálni kuplungos autóval?
"Az automata indulaskor gazadasra ugy megindul hogy azt nem tudod uberelni kezi valtossal anelkul hogy ne csikorgatnad a gumikat."
Ennek semmi értelme nincs. Semmi köze nincs a kerékcsikorgáshoz annak, hogy automata vagy manuális váltód van. Én simán csikorgattam automata váltós autó kerekét is, amikor kövér gázzal indultam.
"Vannak szituaciok amikor tolakodni kell hogy elorebb juss a forgalomban"
És ilyenkor mennyivel jobb volt, hogy manuálissal voltam, mert sokkal erőszakosabban lehet bemenni, mint automatával, aminek a motorfékje nem instant és folyamatosan gurul, ha elengeded a féket.
Én egyébként dugóban is jobban szeretem a manuálisat, finomabban lehet menni, és számomra valahogy kényelmesebb. Kinek mi persze. Nem mondom, hogy rossz az automata, de én nem szeretem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!