Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Aki automatát vezet, hiányzik...

Aki automatát vezet, hiányzik a kézi váltás, vagy az ember megszokja a kényelmet, és ha választani lehet, legközelebb is maradnál inkább az automata kocsinál?

Figyelt kérdés
Vagyis ha a pénz nem szempont, akkor automata után legközelebb is automatát választanál saját használatra, vagy ilyen céges autót kérnél?
2023. jan. 18. 09:28
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
90%
Még valami: autómban lehetőség van kézi váltásra (szekvenciális félautomata üzemmód). Sosem csináltam, mert annyira nem érzem, hogy mikor kellene váltani, illetve nem tudnám jobban, mint a gép, aminek alaposan kidolgozták a szoftverét.
2023. jan. 18. 11:45
 12/26 anonim ***** válasza:
43%

Csakis automata.

Pedig féltem tőle, nem akartam stb. Úgy hozta az élet, hogy a kinézett autóból egyetlen értelmes példány volt a piacon, ami minden más tekintetben megfelelt. Így végül automata lett. Kb. egy napig volt fura, azóta (5+ év, 180k+ km) imádom minden percét. Nem attól lesz élvezetes a vezetés, hogy rugdosol egy pedált, hanem, hogy kontroll alatt tartod az autót. Ezt meg tudod tenni, ha automatád van, akkor is. Szinte mindegyikben van lehetőség felülbírálni a váltót. Nekem pl. vannak kormány váltófülek és sport mód is. Bármikor be tudnék avatkozni, ha kellene. Egy kezemen meg tudom számolni hányszor volt ilyen a fenti intervallumban. Nyilván közúti használatról beszélünk. Egy pályaautónál elgondolkoznék esetleg egy manuálison, de az már teljesen más kategória

2023. jan. 18. 12:04
 13/26 anonim ***** válasza:
48%

Huszonöt év alatt már az ötödik automata kocsim van(a nejemnek is)...még soha nem hibásodott meg egyik sem. A kéziváltó eszembe sem jut.

Automata mindörökké!

2023. jan. 18. 12:19
 14/26 anonim ***** válasza:
62%
Mérnökként elismerem, hogy a modern automata az emberek 99,9%-nál jobban tudja, mikor kéne váltani, mellesleg hatékony és takarékos. Motorosként meg baromira hiányozna autóban a váltás. Mire saját autóm lesz, az minimum hibrid lesz, szóval a váltás megmarad a motorhoz. De motoron sincs gyorsváltóm, tudom és érzem is, mennyi idő egy váltás, nekem megéri, mert nem csak A-ból B-be szeretek eljutni, hanem a vezetés nekem egy élmény. (Nem is nagyon szeretek autópályán vezetni, mert az tényleg csak az ember monotonitás tűrését és távolra látását veszi igénybe.) De Budapesten pl akármekkora dugó van, szerintem a kézi váltás jobb. Automata bérelt autó kereszteződés közepén képes nekem felváltogatni, én meg át akarnék jutni a kereszteződésen, a kézi váltósat kettesbe sem teszem, amíg nem érek át, mert a dinamikusságot többre tartom.
2023. jan. 18. 12:58
 15/26 anonim ***** válasza:
50%
#14: Tehát jobb 2-ben 4000-s fordulattal átsüvíteni a kereszteződésben, mint hagyni az automatának, hogy visszaváltson, ha éppen szükség van a dinamikára? :) Ezek szerint te is a 99,9%-ban vagy
2023. jan. 18. 13:10
 16/26 anonim ***** válasza:
39%
#15 Ami automatákat én vezettem eddig, azoknak fogalmuk sem volt, hogy városban gyorsítok, vagy autópályán gyorsítósávban. Nem a legmodernebbek voltak, de nekem gyanús, hogy a modern automaták is inkább a motor nagy nyomatékára hagyatkoznak, nem tudják fejből, mit akar az ember - erre van két vagy akár három fokozat a sportosságra némelyik autóban. Csak hogy engem nem érdekel, hogy pont jókor váltsak vagy hogy pár tized litert spóroljak az üzemanyagon. Engem az érdekel, hogy mindig úgy érjek át a rövid zöld lámpa alatt, ahogy szeretném. Ha annyira felpörög a motor, ami már bántja a fülem és utána egyből harmadikba teszem, hát legyen úgy.
2023. jan. 18. 13:14
 17/26 anonim ***** válasza:
De nyilván a 99,9%-ban vagyok. Főleg, mert 10 évig olyan autót vezettem, amiben fordulatszámmérő sem volt, tehát nekem ez a 4000-es szám nem mond semmit. Én csak fülre hagyatkozom. A motorkerékpáromon nemcsak a fülemre hagyatkozom, ott azért rápislantok, hogy 6-8 ezres fordulat alatt nehogy felváltsak, kivéve, ha utazósebességen vagyok.
2023. jan. 18. 13:16
 18/26 anonim ***** válasza:
57%

Sok fajta automata váltós autót több fajta motorral és váltóval vezettem már. Sosem jött be. Két évig apám automata kocsiját használtam. Utáltam, mert össze-vissza váltott. Lejtőn felfele hajlandó volt felváltani, majd 2 másodperc múlva kettőt vissza, mert lassulni kezdett az autó. A CVT váltós, amiket vezettem mikor kocsit béreltünk, folyamatosan magas fordulatszámon pörgették a motort, még akkor is amikor már meg volt a sebességem, csak sokkal később voltak hajlandóak lejjebb venni a fordulatszámot. A 8 sebességes csodák meg folyamatosan csak váltottak. Motorfék alig van mindegyikben, mindig a féken kell tartani a lábad. Kevesebb az irányításom az autó felett, és a sebességet is nehezebb érezni.

Mikor az első autómat vásároltuk, direkt kikötöttem, hogy nekem manuális kell. Ha valakinek bejön az automata, egészségeére, de én nagyon nem szeretem. Következő autóm is manuális lesz.

2023. jan. 19. 06:18
 19/26 anonim ***** válasza:
67%

Tekintve, hogy pár éven belül teljesen megszűnik a manuális váltó így elég okafogyott kérdés.

Jó mondjuk tudom, hogy az átlag magyar 20+ éves autót vezet, szóval úgy 2050-ig nem érzik majd meg a változást...

2023. jan. 19. 09:06
 20/26 anonim ***** válasza:
65%
Igazából teljesen mindegy mit írnék ide, a maradi embereket, akik az ország nagy részét teszik ki, úgyse hiszik el hogy az automata 100x okosabb mint az ember. Legyen az fogyasztás vagy gyorsulás. Tartósságba meg már messze nem olyanok mint pl az első generációs dsg-k , az új már közel dupla annyit elmegy, annyit meg egy átlag vezető 15-20 év alatt tesz meg. De ha elvonatkoztatunk a dsg-től, akkor ott vannak a zf8hp váltók, azokra például még panaszt nem hallottam semilyen téren.
2023. jan. 19. 09:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!