Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mégis mi baja az akkumulátornak?

Krómgyűrű kérdése:

Mégis mi baja az akkumulátornak?

Figyelt kérdés

Van egy 600-as motorom, amiben van egy 12V-os 6aH-s akkumulátor. Egy 5 fokos garázsban van a moci.

Az akkumulátort nem szedtem ki belőle, ott van benne. Tavaly vásároltam a motort, az akkori tulaj azt mondta, hogy 1.5-2 éves az akkumulátor.

De mostanában mindig töltenem kell, hogy beinduljon. 2-3 hetenete beindítom pár percre, de akkor forgatja az önindítót egy pár mp-ig, aztán csak zúg. Csutkára lemerül. Aztán töltöm pár órát, hogy beinduljon.

A motorba egyébként gyárilag 8aH-s akksi kell.

Ma elvittem egy akkumulátor boltba, ahol kimérték és szerintük nincs nagy baja az aksinak, csak tölteni kellene 24 órán keresztül.

Az érdekes az az, hogy nyáron is állt egy hónapot a motor, mikor nem tudtam használni, akkor is lemerült, pesig akkor még csak hideg sem volt.

Viszont ha hetenete megyek vele, akkor kutya baja.

Mi lehet a gond?

2023. jan. 14. 10:54
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Biztosan tudod, hogy nem a megfelelő méretű akkumulátor van a motorban? A legtöbb motorba csak pontosan az a méret megy bele passzentosan a helyére ami belevaló. Ha nem megfelelő a méret (ami gyakorlatilag kisebbet jelent hiszen nagyobb nem fér be) akkor lehet akármilyen idős, SEMMI garancia nincs arra, hogy normálisan üzemel. Ha pedig már pár éves akkor simán tönkre mehetett a túlterheléstől. Abban igaza van az eladónak, hogy első a töltés (és utána lehetne mérni rajta valamit megfelelő műszerrel), de általános tapasztalat, hogy a legtöbb motor messze nincsen karban tartva ahogy kellene. Én rendszeresen mérek töltést motorokon és majdnem az összes gyenge. Kombinálva ezt a kis teljesítményű akkukkal amik ezekbe beférnek kb garantálható, hogy nem bírnak sokat. Ha állandóan lemerülget az mindenképpen rossz jel. Így a hallottak alapján akksi cserét javasolnék, ezen felül maximum megnézetheted egy elektromos szerelővel, hogy nem szívogatja-e valami, de kicsi az esélye.
2023. jan. 16. 13:33
 12/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Igazából nem tudom, hogy a hidegen kívül (ami 5 Celsius felfele) mi szívhatná le. A gyújtás egész biztos, hogy nincs rajta, ami pedig a világítást illeti az a gyújtással együtt lehet kapcsolni, máshogy nem.

Más ötletem nincs.

Igen, a hely, ahol van az akksi az nagyobb, biztosan, hogy erősebb akkumulátor megy bele.

Egyelőre akkor várok tavaszig, majd elviszem egy autóvillamossági szakihoz töltést mérni.

2023. jan. 16. 14:29
 13/13 anonim ***** válasza:
Nem kell autóvillamossági szakihoz vinni,ahol majd veszed az új akksit,ott megmérik.Ne bonyolítsd túl a dolgot,robogóba való akksi van a mocidban,ha benne lesz az új,belevaló méret,valószínűleg a probléma is megszűnik.
2023. jan. 16. 17:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!