Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért van az, hogy például...

Miért van az, hogy például Florida államban nem kötelező az autókra előre rendszám, és mégsem vezetik be jogszabályilag, hogy kötelező legyen?

Figyelt kérdés
Pedig biztos kényelmesebb lenne a rendőrségnek is.

2023. jan. 13. 16:33
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
ha belegondolsz, ha megy az autó, 99%ban hátulról látod, álló helyzetben meg csak megnézed sétálva.
2023. jan. 13. 17:06
 12/20 A kérdező kommentje:
De a kameráknak nem mindegy, azokból pedig van sok.
2023. jan. 13. 17:07
 13/20 A kérdező kommentje:
Egyébként úgy tudom, hogy szavazást indítottak erről, és a többség arra szavazott, hogy elcsúfítja az autó elejét, ezért ne legyen. És mivel ott még azért van némi demokrácia, ebben maradtak.
2023. jan. 13. 17:09
 14/20 A kérdező kommentje:
Mondjuk érdekes, hogy az amerikai rendszámot csúnyának tartották, pedig például a floridai rendszám nem csúnya. Akkor mit szólnának az európai stílusú, félméteres lemezdarabhoz.
2023. jan. 13. 17:12
 15/20 anonim ***** válasza:
Mert ott ez a szabály.
2023. jan. 13. 17:42
 16/20 anonim ***** válasza:

"csak itt arról van szó, hogy ellentétesen van megítélve ugyanaz a dolog"

Ahogy pl. valamelyik országban lehet két feleséged, valamelyikben meg nem.

2023. jan. 13. 17:58
 17/20 anonim ***** válasza:
Maga a kérdés nem igaz, mert nem csak Floridában nem kötelező az elülső rendszámtábla, hanem kb 25 másik államban is így van. Mostanában fejlesztenek digitális rendszámtáblákat, amivel elég, ha a kamera oldalról lát, és X év múlva gondolom az lesz majd a kötelező (Kaliforniában pl. biztosan tudom, hogy már kérheted, ha akarod, bizonyos autótípusokra). Szövetségi szinten ennek az lenne az előnye, hogy mindegy, hogy melyik államban vagy, a hátránya, hogy mindig tudnák, hogy hol az autód (nem éri meg ellopni pl., de te magad teljesen lekövethető lennél, hogy mikor és hová ment az autó, és pl február 30-án az M7-en 15 perc alatt tett meg a kocsi 50 km-t, és hasonlók)
2023. jan. 13. 19:25
 18/20 A kérdező kommentje:

Azért írtam úgy, hogy például Florida államban. Tudod, mert nem csak ott. De ilyen apróság ne zavarjon.

A digitális rendszámról én is olvastam, illetve láttam videókban, nekem nem tetszik.

2023. jan. 13. 19:49
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

itt is ügyelnek a szépségre...egy csodaautó vizsgázott előttem, és olyan matrica-rendszámot kapott, ami nem csúfítja a több tízmilliós autót...hozásimult a lökhárítóhoz...

Amúgy itt nemhogy elöl, de hátul sincs rendszám a mopedeken, robogókon...

2023. jan. 13. 20:03
 20/20 anonim ***** válasza:

Na, pont azt akartam írni amit #19. Nálunk segédmotoroknak sincs rendszáma, pedig a forgalomban ugyanúgy részt vesznek mint bárki (persze, persze, a Kresz szerint más kategória és más szabályok vonatkoznak rá, de tudjuk jól hogy a valóságban ez nem érvényesül), és egy modernebb ötvenes motor, vagy egy külsőre teljesen láthatatlanul tuningolt motor simán megy 70-80-90 km/h-t. Negyvennel mehet, igen. Tudjuk hogy nem annyival mennek. Bizonyos más országokban Simsonok is fel vannak rendszámozva, teljes joggal. Na, ez szerintem már egy fontosabb kérdés.

Egyébként - náluk úgy van megoldva az infrastruktúra, mármint ami a kamerákat illeti, hogy hátulról olvassák a rendszámot ha kell.

2023. jan. 13. 20:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!