Akinek kis méretű autója van, de vehetett volna nagyobbaz is az nem bánta meg?
Anno apám gondolta így, hogy az autót nem a nyaraláshoz kell méretezni, hanem a hétköznapokhoz. Én nagyon utáltam h minden nyaralásra úgy mentünk, hogy még az ölünkben is cuccok voltak.
Az optimális nyilván az lenne, ha az embernek lenne egy kis autója hétköznapi használatra és kivételes alkalmakra (nyaralás, ikea miegyéb) meg kölcsönözne egyet. (Nekünk amúgy nincs szükség két autóra a családba) De ezt már milliószor átmatekoztam és nekünk nagyon nem éri meg.
Így inkább járunk egy nagy autóval, amivel kényelmesen el tudunk menni nyaralni meg bárhova. Igazából a merőleges parkolónál kb ugyanoda férek be, mint egy kisautóval (többnyire fix felfestés van). Párhuzamos parkolásnál van, hogy nem férek be valahova, ahova kis autóval beférnék, de ez is kb havonta jön elő.
Én ezt azzal oldottam meg hogy amikor kipróbáltam egy egyterűt utána olyat vettem.
Valami eszméletelen nagy hely van benne, de a fenntartása meg nem több mint egy szűk, kis autónak.
Előtte mi is voltunk kirándulni egy szedannal, de kriminálisan szűk volt, mit a heringek úgy voltunk.
Ebbe aztán minden belefér és iszonyú kényelmes , térős mindenütt.
Tudom azt is hogy ez nem lesz divat autó , de hát ez engem meg nem érdekel , nekem a célnak megfelelő autó kell és lesz is mindíg.
Egyébként a suv csak kivülről olyan nagy , a belseje közel sincs olyan tágas mint az egyterűnek.
Nem is értem a kérdést.
Van olyan, aki vesz pl. egy swiftet, aztán amikor rájön, hogy nem fér be a kiccsalád, a féldisznó meg a talicska, akkor összekuporodik a sarokban és sírdogál ahelyett, hogy lecserélné egy kombi passzátra?
Én három nagyobb autó után váltottam egy kicsire bő 2 éve, mert beköltöztünk a fővárosba és teljesen indokolatlan lett volna ide a Passat B6 dízel kombi, nem is fér el, nem is ide való.
Megtartottuk, vidéken maradt szüleimnél. Ők járkálnak vele vásárolni, templomba meg ilyenek, nekik kapóra jött, a vén faros Skodájuk már kezd végleg lerohadni. Mi meg egy kis benzines 3 éves Poloval járkálunk, én, párom meg a kisfiunk.
Őszintén szólva nem hiányzik a Passat, ez a Polo modernebb belül is, jobb benne a zene (mondjuk extrásabb, az a Passat eléggé alap kivitel), nagy tempóig csendesebb is, könnyebb vele parkolni errefelé. Bár őszintén szólva már ennek sem sok értelme van, mert a gyerek már magától jár suliba, mi meg nem igazán használjuk ezt sem, tömeggel vagy biciklivel kezdtünk el járni Bpn belül... Összesen kétszer fordult elő hogy nem fért be valami (bútorok). Akkor meg béreltünk egy Mol Limo-s kis haszonjárművet és megoldottuk azzal.
Akkor ez volt a piacon a legjobb vétel szinte, 1,3m egy 2011-es D Corsaért. Az, hogy kicsi tény és való, de munkába járni, bevásárolni elég. Sőt, még építkeztünk is vele. Cement, szegélykő, minden volt benne.
Most, hogy anyagilag jól állunk, tervezzük egy új S-cross vásárlását, mert már nem egyedüli jogosítvány tulajdonos vagyok.
Úgy néz ki, hogy meg tudjuk magunknak engedni ezek után is bármikor, hogy fenntartsuk. Az sem nagy autó, de a jelenleginél nagyobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!