Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit kell megnézni egy használt...

Mit kell megnézni egy használt autón? Illetve kérdezni az eladótól?

Figyelt kérdés

Hétvégen mennék megnézni egy autót magánszemélynél, és hogy zajlik ez? mire érdemes figyelni, ránézni, kérdezni?

Külsejét/ belsejét megnézni oké, de azon kívűl?

2023. jan. 12. 11:19
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Vigyel magaddal valakit aki legalabb minimalisan ert hozza. Tavolbol barmit ajanlgatunk, tuti h. kimarad valami, raadasul autotipusonkent, azon belul akar evjaratonkent, motortipusonkent valtozik hogy mik a problemas reszek.
2023. jan. 12. 11:32
 2/14 anonim ***** válasza:
65%
Ha tetszik, akkor elviszed általad választott szervizbe átvizsgáltatni. Ha nem engedi megnézetni szervizben, akkor nem veszed meg.
2023. jan. 12. 11:36
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem eretsz hozzá hiába mondjuk, hogy nézd meg ezt meg azt, ha nem tudod mit kell rajta észre venni.

Vigyél magaddal olyat, aki ért hozzá. Jobb helyeken a szerelőket simán fel lehet hívni egy vásárlás utáni állapot felmérésre, van akit el is lehet vinni a vásárláshoz.

2023. jan. 12. 12:04
 4/14 anonim ***** válasza:
83%
Te semmit ne kérdezz ilyen tudással, hanem vigyél magaddal olyat aki ért hozzá valamennyire.
2023. jan. 12. 12:42
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Az autó típusának és a motor típusának megfelelően átvizsgálni. Vannak tipikus hibák amik az autóra, vagy a motorra (esetleg mind2) jellemzőek. De nem nagyon vagyok nagy autós szakértő, bár sok típushoz még értek is, de így szerelés terén, adás-vétel terén nem vagyok benne.
2023. jan. 12. 12:57
 6/14 veterán vas ***** válasza:
96%

Beszéld le előre egy független szervizzel, hogy mennyiért nézik át?

Te válassz szerelőt, ne az eladó "jó haver"-ja legyen.

Ha tetszik az autó és az ára, ajánld föl az eladónak, hogy a Te költségeden lenne a vizsgálat.

Ha belemegy és jó a vélemény akkor kész az üzlet, ha bármilyen ürüggyel nem hajlandő a vizsgálatra, akkor azonnal hagy ott.

Természetesen a szerelő tudjon a várható árról, mert teljesen mások az elvárások egy 600ezres autónál vagy egy 4 milliósnál.

Ne feledkezz meg az összes(!) irat/adat pontos egyeztetéséről sem.

2023. jan. 12. 13:11
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Veterán vas jókat írt. Én a kérdező helyében figyelnék a gyanús jelekre, tehát ha valami gyanús az eladóval, akkor ott elkezdenék viszakozni. Tehát ha nem hajlandó erre vagy arra. De igazából akkor is érdemes megkérdezni, hogy ez miért probléma? És ha mondjuk azt mondja, hogy há' me' nem szükséges. Akkor az necces.
2023. jan. 12. 13:47
 8/14 krwkco ***** válasza:
94%

Ez volna az első autód? Az ideális megoldás egy autófelmérő segítsége lenne.

De ha mégsem, akkor nem szabad a "külsejével/belsejével" kezdeni, mert érzelmileg magával ragad.

Vigyél magaddal valami fóliát, zseblámpát, telefont. Elsőre feküdje le az autó mellé és nézd meg, fényképezz be, hogy mennyire rozsdásodik a küszöb, meg az alja. Vannak-e hólyagosodások? Kopogtatásra rendben van-e? Csak a lemez érdekes. A futómű masszív vas alkatrészei lehetnek felületi rozzdásak, azok sosem fogynak el.

Ellenőrizd, hogy a motor hideg-e. Nézzed a kipufogót és kérd, hogy indítsák be. Ha előre bemelegítették, akkor a katalizátor sokféle hibát elfed.

A motortérben: a hűtővízben van-e olajfolt, az olajbeöntőn és a nívópálcán majonézszerű krém. Hallatszik-e nem kívánt csörgés a motorból.

Csak ezután jöhet a külseje (festékvastagságmérés és illesztések, mint karambolnyomok) és a belseje.

És a próbaút.

És nem kell tökéletes autót keresni. Csak észszerű költséggel javíthatót.

2023. jan. 12. 14:03
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Mennyit engedsz a feléből?
2023. jan. 12. 14:04
 10/14 anonim ***** válasza:
91%

Jobban jársz ha viszel magaddal valakit aki ért is hozzá legalább annyira hogy van némi vásárlási tapasztalata. Na meg persze megbeszélni a tulajjal hogy egy általad választott helyre vigyétek el egy átvizsgálásra, ez az alap.

Én legutóbb úgy vettem autót hogy odamentem, megnéztem, kértem a tulajt hogy mindent mondjon el az autóról, és nem arra gondoltam hogy a felszereltséget, meg miylen teljesítmény stb... mert ezt írta a hirdetésbe hanem a szervízeket hogy korábban mik voltak, mit mikor csináltatott vagy csinált meg, és ha van ezekről papír akkor egy átnézésre mutassa meg. Én néztem mi mikor volt cserélve meg miylen időközönként kapott szervízt olajcserét, ilyesmiket. Meg én először kívül körbejártam szemmel megnéztem az állapotát, főelg a küszöböket, kerékíveknél amennyire cska tudtam, alját amennyire tudtam megnzétem. Aztán bele lestem a motortérbe hogy ott milyen állapotok vannak, persze tudni is kell mit nézel. Aztán én az utastteret is megnéztem, de nem úgy hogy belenéztem mennyire tiszta vagy koszos mert ez a legkevesebb. Szőnyegeket a lábtérnél végigtapogattam mennyire száraz mert ez már elárul 1-2 dolgot az autó állapotáról. Jártam úgy hogy egyik lábtérnél a szőnyeg tocsogott a víztől és a tulaj akkor mondta hogy "ja hát valahol beázik" Ha ezt nem tettem volna akkor meg, nem mondta volna az is biztos. Meg én minden rejtett zugott, műanyag elemeknél a kis szerelő nyílásokat főleg a csomagtérnél ahol lámpát szerelsz vagy vannak a kötelező tartozékok helyei oda mindig benyúlok és végigtapogatom, mert egyszer jártam úgy hogy benyúltam egy ilyen résbe és azt vettem észre hogy áll benne a sár és rozsda maradványok meg minden és lyukat is láttam ami kivolt rohadva...

Érdemes az ilyen apróságokat is megnézni, nyilván nem kell ott szétszedni darabokra, de sokszor így is kibukik elég sok minden még oylan is amiről lehet nem is tud az eladó és ezzel még nem volt az autó állapőotfelmérésen és ha már ilyenkor tudod hogy lesz mit rajta csinálni, nyilván neked kell tudnod hogy ráköltöd a pénzt erre vagy sem, sokszor nem érdemes de sok midnentől függ, akkor jobb ha otthagyod ha iyleneket találsz és el sem viszed állapotfelmérésre mert ott lehet mégtöbb rosszat fognak mondani, lehet hogy nem, de ezzel meg is spórolod azt a pénzt amit erre rákötlesz meg az idődet is megspórolod.

Én párszor csináltam már ilyet amikor magamnak vagy családtagnak vettünk autót. Egyik munkatársam is megakart venni egy autót amin már a képről láttam hogy egy ipari hulladék, de annyira tetszett neki hogy képes lett volna úgy odamenni hogy megsem nézi csak kifizeti és elmegy vele. Én meg mondtam neki hogy ne legyen hülye ha annyira tetszik akkor elmegyek vele, viszem egyik ismerősömet is aki jobban is ért hozzá és megnézzük közösen. Nem tévedtem soakt mert az az autó tényleg egy hulladék volt, el is volt hanyagolva, belül állt a por, a sár, minden összekarcolva, rongálva, cigivel kiégetve a kárpit több helyen, műszerfal is hányadékul nézett ki, motor az csörgött, kotyogott, füstölt mint a k..va élet. Mondtam kollégának hogy köszönje meg szépen a tulajnak hogy megmutatta miylen autót nem szabad megvenni és menjünk szépen. Persze még Ő volt megsértődve rám hogy lebeszéltem róla mert az autó kívül szép volt, igen kívül egyedül a karosszéria az ami valóban ért valamit az autón, rozsdaát mi nem láttunk rajta már amennyire megtudtuk nézni ez az egy jó pont volt az autón de a többi az katasztrófa. Igaz nem kért érte sokat tehát tudta hogy nem is kérhet érte, csak reménykedett abba hogy talál egy hülyét aki meg is veszi tőle azt az autót ami már inkább a bontóba kéne legyen.

2023. jan. 12. 15:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!