Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyibe kerül egy fagyálló...

Mennyibe kerül egy fagyálló csere?

Figyelt kérdés
Nagyjából szervízekbe?

2023. jan. 5. 07:42
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:

Eleve kezdjük ott, hogy milyen autóról lenne szó, meg márkaszervízbe vinnéd-e? Mert pl egy BMW-be, nem fogják beletölteni az olcsó UNIX-ost, hanem a gyárit, amiből 1,5 liter 5600Ft, és azért biztos kell bele pár liter. Plusz a márkaszervíz borsos óradíja, így akár 70-80 ezeret is otthagyhatsz.

Egy kisautónál meg egy független szerelő beleönti a 7 ezer forint/4 literes A.Z. Meisterteile-t, ami teljesen jó, én is azt használom évek óta, és otthagysz max 20-25 ezret, és lehet sokat is mondtam.

2023. jan. 5. 09:56
 12/33 anonim ***** válasza:
91%
Bemész a Tescóba megveszed 3-5000 körül van, kimész és beletöltöd.
2023. jan. 5. 10:03
 13/33 krwkco ***** válasza:

"Mennyibe kerül egy fagyálló csere? Nagyjából szervízekbe?"

15-20 ezertől felfele. Maszek szerelőnél, ha nem pénzéhes, lehet 10 ezer.

Ha ennél pontosabbat akarsz, fel kell hívnod a szervizt.

Az nagyságrendileg 20 Ft/perc egy átlagos telefoncsomagban.

2023. jan. 5. 14:13
 14/33 anonim ***** válasza:
47%
Maga a hűtőfolyadék 3-4000 forint körül van, a csere mondjuk fél-1 órás munkabér, összesen olyan 10-20 ezer forint lesz szerintem.
2023. jan. 5. 18:47
 15/33 veterán vas ***** válasza:
91%
Leengedni a régit és beönteni az újat, az valami "speciális szakembert" igényel? :)
2023. jan. 6. 21:02
 16/33 anonim ***** válasza:
68%
Ha saját magad cseréled akkor max 5000 ezer forint. Fagyálló koncentráltumot vegyél. Azt már nem kell bekeverni. Én nekem is ilyen van az autómban. Én saját magam cseréltem és köszöni szépen jól van a kocsim
2023. jan. 13. 19:29
 17/33 anonim ***** válasza:
91%
#16 Kevered a dolgokat. A koncentrátumot kell keverni, az előre kevertet nem. A koncentrátumot 50%/50% arányban desztillált vízzel kell keverni.
2023. jan. 13. 19:34
 18/33 anonim ***** válasza:
0%

#17 Hulyeséget beszélsz már megint.

Én a koncentráltumot nem keverem. Énszt öntöm bele és köszöni szépen jól van. Semmi baja nincsen ha nem raksz hozzá desztilált vizet.

2023. jan. 13. 19:58
 19/33 anonim ***** válasza:
#18 A víz a legjobb hőelvezető, de mivel meg tud fagyni és oxidálja a fémet, ezért van csak hozzáadva a fagyálló. Ha te koncentrátummal mész, akkor nem lesz megfelelő a hűtés. Lehet hogy nem veszed észre, mert a termosztátod utánállít a dolgoknak, de 40 fok melegben majd szépen túlmelegszik az autód az autópályán és várhatod a trélert, dobhatod ki a kukába a motort. Szerinted véletlenül van úgy megadva ahogy? Nem szólok bele, de ne mondj másoknak f@szságokat, köszi. Főleg, hogy nem drágább vízzel kevertet belerakni, sőt, sokszor olcsóbb.
2023. jan. 13. 20:12
 20/33 anonim ***** válasza:
0%

Ahogy mondtam 5 éve én így csinálom és 5 éve köszöni szépen jól van. Soha nem romlott el semmi se. Az internet, meg a szakemberek mondhatnak akár akármit. Ez kb olyan mint a 95-ös E10 benzin cirkusz. 1 éve van bent a motoromra és egy indítására indul. Semmi nem bált szét. Na ennyit erről! Hagyjuk az ostobaságokat. A saját szememnek hiszek, meg amit megtapasztaltam. A többi vélemény meg nem érdekel.

#18-as voltam.

2023. jan. 13. 20:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!