Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Át kellene váltanom automatás...

Át kellene váltanom automatás kocsira?

Figyelt kérdés
Éppen zajlik a vezetés oktatás, és már túl vagyok egy pár órán, de továbbra sem érzem kézi váltóval, kuplunggal, biztonságban magam az úton, egyszerűen remeg a lábam, nem tudok úgy haladni, ahogy már az oktató elvárja, állandóan érzem, hogy besegít, és mondta hogy már azért kint kellene lennünk a forgalomban, de így nem mer kivinni, és egyet tudok vele érteni. Próbálom kihozni magamból, amit tudok, de egyszerűen nem érzem magam biztonságban úgy. Gondolkodtam rajta, hogy átkérdezkedem automatásra, de még egy alkalmat azért szeretnék megvárni, de kockáztatni sem akarok akkorát, hogy x embernek baja legyen az én hibám miatt.

2023. jan. 2. 09:46
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
79%
Ha van otthon kocsitok vagy egy haverodnak kerd meg hogy gyakorolhass vele.
2023. jan. 2. 09:48
 2/16 anonim ***** válasza:
82%
Inkább meg kellene tanulni kezelni az autót. A kuplung kezelése, ha egyszer ráérzel, utána nem lesz gond. A vezetés egy komplex feladat, ha ilyen készségszintű dolgok nem sikerülnek, akkor nem biztos, hogy az automata a megoldás, mert lesz ott más baj is.
2023. jan. 2. 09:59
 3/16 anonim ***** válasza:
79%
Eddig hány órát vettél?
2023. jan. 2. 10:24
 4/16 anonim ***** válasza:
75%

Ne.

Nekem is nagyon rosszul ment manuálissal a vezetés, az oktatóm fel is vetette az automatára válást, de nem hallgattam rá, végül megtanultam váltani, és a vizsgám is sikerült 30 órából.

Megbánnád szerintem utána, hogy automatára tetted le. Mi van, ha egyszer vészhelyzetben egy manuálist kell vezetned?

2023. jan. 2. 10:27
 5/16 anonim ***** válasza:
73%

Ha pár óra után nem megy tökéletesen, az természetes.

Én a jogosítvány megszerzése utáni évben szoktam meg mindent teljesen.

Ne válts semmiképp automatára. Az nagyon bekorlátoz utána.

2023. jan. 2. 10:39
 6/16 anonim ***** válasza:
73%

Kérdés, mi az a "pár óra", amin túl vagy.

A vezetés is - mint minden más - egy olyan dolog, amit meg kell tanulni. Nem kell az elején jól mennie.

2023. jan. 2. 10:44
 7/16 qkker1 ***** válasza:
49%
Inkább tanuld meg kezelni a kuplungot és a gázpedált!
2023. jan. 2. 10:46
 8/16 krwkco ***** válasza:
56%

"de kockáztatni sem akarok akkorát, hogy x embernek baja legyen az én hibám miatt."

Ezzel nem kell foglalkozni. Csak stresszeled magad. Azért van ott az oktató, hogy ezt megakadályozza. Ez a szakmája, ezért kapja a fizetését.

Tekintsd úgy, mint egy videojátékot. Egy hiányossága van, hogy nem lehet levenni a hangerőt. (Az oktatóról, amikor nem mond semmi hasznosat, csak szid, elvonja a figyelmedet és stresszel.)

2023. jan. 2. 11:00
 9/16 krwkco ***** válasza:
78%

És ne gyakorolj haverral. Ha közforgalmi területen (szinte minden az) rajtakapnak, hosszú időre eltiltanak.

A sluszkulcs bedugása nélkül gyakorolhatod a váltást. Ez legalább annyit segít, hogy érezd a váltókar pozícióit.

2023. jan. 2. 11:04
 10/16 anonim ***** válasza:
72%
Két hónapja vezetek és még mindig nem megy jól a manuális váltó, főleg mert sokszor megyek hegyes - dombos részen ahol kanyarodni is kell, na az oktatás meg sík terepen zajlott, kézifékes indulás meg olyan kis emelkedőn, hogy kuplunggal felmentem gázadás nélkül szinte. Ha a családban lévő másik, automata váltós autóval megyek, kb. 0 az izgalom. Azért mégis azt mondom, próbálj ráérezni a kuplungra, koncentrálni, érezni, mikor zizeg, mikor van az a határ, hogy épp lefullad, akkor vagy gáz vagy visszaváltasz. Legyen meg a vizsga aztán utána vezethetsz bmilyen autót.
2023. jan. 2. 11:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!