Mennyibe kerül egy motorcsere?
Szeretnék venni egy volvot, amiben pl 400-500e km vagy több van és arra gondoltam, hogy motorcserével “új” autó. Nem értek hozzá, de hosszútávra kellene úgyis és ez legoptimálisabb egyelőre.
300E körül lehet összesen ?
A bontott motor kerül annyiba a beszereléssel.
De az nagyon bizonytalan hogy az milyen lesz.
Az új motor meg felette van a millának jóval.
Attól még nem lesz új autód. Egy autó nem csak motorból áll! Másrészt gondolom bontott motort vennél, ami ugyanúgy használt. Ha az adott modellhez kapni még gyári új motort, ha meg tudod az árát nem fogsz olyat akarni. Jó 5-6 éve érdeklődtem egy G Astrába új váltó után. Nem automata, semmi extra, sima manuális. Ami nem bontott, autóból kiszerelt, hanem vadi új, raktárból érkezett volna, akkor lett volna 2 millió forint. Miközben az autó a felét sem érte.
De visszatérve, ott a hajtáslánc, felfüggesztések, futómű, fékek, váltó, elektromos rendszer, karosszéria, beltér... ezek nem lesznek újak. Lesz egy használt kocsid, használható használt motorral.
Nem tudom milyen modellről van szó, de ha valami régebbi, akkor a bontott motor kerül csak önmagában 300e-be. Átrakni nem egy-két órás meló. A munkadíj alsó hangon is még egyszer ennyi, de inkább több. 600e-t, de inkább 1 millát rálocsolsz mire lepapírozod.
Ettől persze még megérheti foglalkozni vele. Ha 1 millió forintnál lényegesen olcsóbban odaadják neked, mint a hasonló paraméterű működőképes használtat.
Ennyire egyszerű csak nem lehet senki.
Ha egy 20 éves cipőben fűzőt cserélsz, akkor az új cipő lesz?
Ha egy 100 éves vályogházban padlót cserélsz, akkor az újépítésű ház lesz?
Ha egy 50 éves gitáron húrokat cserélsz, akkor az új gitár lesz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!