Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyibe kerül egy motorcsere?

Mennyibe kerül egy motorcsere?

Figyelt kérdés

Szeretnék venni egy volvot, amiben pl 400-500e km vagy több van és arra gondoltam, hogy motorcserével “új” autó. Nem értek hozzá, de hosszútávra kellene úgyis és ez legoptimálisabb egyelőre.

300E körül lehet összesen ?

2022. dec. 26. 20:04
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
66%
Szorozd meg hárommal ha tényleg "új" autót szeretnél.
2022. dec. 26. 20:06
 2/18 A kérdező kommentje:
Motorcseret kerdeztem :) de ha megszorzom 3al 900 sem sok es abbol sem lesz olyan új auto maire te gondolsz. Szoval a kerdesem hozzá értőkhöz jogy egy motorcsere lb mennyi lehet
2022. dec. 26. 20:16
 3/18 A kérdező kommentje:
Olvasgattam es 300 korul irták de passz meg egy regebbi autora gondoltam
2022. dec. 26. 20:17
 4/18 anonim ***** válasza:
78%
Ha használt motort teszel bele, esetleg háromszázból meg is lehet, persze csak a régebbi Volvóknál. De ugye használt motorral nem lesz új az autód.
2022. dec. 26. 20:18
 5/18 anonim ***** válasza:

A bontott motor kerül annyiba a beszereléssel.

De az nagyon bizonytalan hogy az milyen lesz.

Az új motor meg felette van a millának jóval.

2022. dec. 26. 20:20
 6/18 anonim ***** válasza:
57%
Motorcsere egy zsákbamacska. 300 ezer körül lehet igen, plusz papírozás. Lehet hogy jobban járnál egy motorfelújítással, mert hasonló árban van, de akkor biztosan jó lesz. Az más kérdés hogy megéri-e, hisz minden alkatrészében 400 ezer km van nem csak a motorban. Rozsda is szeretheti.
2022. dec. 26. 20:24
 7/18 anonim ***** válasza:
41%

Attól még nem lesz új autód. Egy autó nem csak motorból áll! Másrészt gondolom bontott motort vennél, ami ugyanúgy használt. Ha az adott modellhez kapni még gyári új motort, ha meg tudod az árát nem fogsz olyat akarni. Jó 5-6 éve érdeklődtem egy G Astrába új váltó után. Nem automata, semmi extra, sima manuális. Ami nem bontott, autóból kiszerelt, hanem vadi új, raktárból érkezett volna, akkor lett volna 2 millió forint. Miközben az autó a felét sem érte.

De visszatérve, ott a hajtáslánc, felfüggesztések, futómű, fékek, váltó, elektromos rendszer, karosszéria, beltér... ezek nem lesznek újak. Lesz egy használt kocsid, használható használt motorral.

Nem tudom milyen modellről van szó, de ha valami régebbi, akkor a bontott motor kerül csak önmagában 300e-be. Átrakni nem egy-két órás meló. A munkadíj alsó hangon is még egyszer ennyi, de inkább több. 600e-t, de inkább 1 millát rálocsolsz mire lepapírozod.

Ettől persze még megérheti foglalkozni vele. Ha 1 millió forintnál lényegesen olcsóbban odaadják neked, mint a hasonló paraméterű működőképes használtat.

2022. dec. 26. 20:26
 8/18 anonim ***** válasza:
26%
A motor felújítás sajnos nem biztos hogy jó lesz. Az nagyban függ a szerelőtől. A használt motor is lutri. Az új motor pedig drágább.mint az egész autó. Egy karambolos használt autóból kiszerelt motor a legjobb, de ehhez is szerencse kell.
2022. dec. 26. 20:27
 9/18 anonim ***** válasza:
LooooooL
2022. dec. 26. 23:00
 10/18 anonim ***** válasza:
80%

Ennyire egyszerű csak nem lehet senki.

Ha egy 20 éves cipőben fűzőt cserélsz, akkor az új cipő lesz?

Ha egy 100 éves vályogházban padlót cserélsz, akkor az újépítésű ház lesz?

Ha egy 50 éves gitáron húrokat cserélsz, akkor az új gitár lesz?

2022. dec. 26. 23:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!