Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mióta eltörölték az üzemanyago...

Mióta eltörölték az üzemanyagok hatósági árát, kevesebbet használjátok az autót, vagy ha ti nem, ismerősi körötökben néhányan (esetleg el is adtátok, vagy eladta valamelyik ismerősötök)?

Figyelt kérdés

2022. dec. 25. 11:01
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Én városon belül szinte mindenhova biciklivel járok, még munkába is. Most decemberben is, pár keményen fagyos reggelt leszámítva, biciklivel mentem. 0 fokig teljesen jól elvagyok bringán. Nyilván ha valakit, valamit vinnem, hoznom kell, akkor már muszáj az autót beindítanom.

Ez nálam eddig is így volt. Akkor is, amikor 300Ft volt az üzemanyag. Nem a spórolás miatt, hanem jól esik mozogni, meg valamennyire környezettudatosság is részemről. Így is autózom évi 25.000 km-t. De ezt meg azért, mert nincs igazán alternatíva. Egy utam háztól hátig 2,5 óra. Ugyanez tömegközlekedéssel bruttó 6-7 óra lenne. És az sem kifejezetten olcsó. Pár ezer forint spórolás miatt nem kínzom magam, a szabadidőm többet ér.

És ezt ezután is így gondolom. Hosszú távon a tömegközlekedés is drágulni fog, így arányaiban ugyanott leszünk.

A másik, hogy az emberek szeretnek siránkozni. Olyan régióban laklom, ahol állítólag a második legalacsonyabbak a bérek és a második legnagyobb a munkanélküliség. Mégis ha megnézem a körülöttem lévő embereket: egy egyik kollégám most vett egy új böszme-nagy Skodát, a másiknak valami hibrid-elektromos Mitsubishi SUV-ja van. A szomszédomnak van egy új idén vett Nissan SUV-ja + egy valami kis gombóc formájú elektromos BMW-je. A másik szomszédomban két hibrid Toyota van, mindkettő 3-4 évnél nem régebbi. És ők is siránkoznak, hogy minden milyen drága és semmire nincs pénzük. Ha ilyen autókra viszont van pénz, mert a többség 99%-ban felénk nem régi Swiftekkel, meg özönvíz előtti Kadettekkel, Zsigulikkal jár, akkor nem hiszem el, hogy az a havi 10-20e Ft plusz kiadás, ami az üzemanyagok drágulásából származik, földhöz vágná őket.

2022. dec. 25. 12:54
 12/13 anonim ***** válasza:
71%
Mivel én eddig is 100-ast használtam, így konkrétan semmit nem változott a felhasználási forma.
2022. dec. 25. 12:58
 13/13 NTBS ***** válasza:
56%
Nem. Szerintem, ha kétszer ennyi lenne a benzin, akkor sem sokan tennék le.
2022. dec. 25. 13:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!