Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mióta eltörölték az üzemanyago...

Mióta eltörölték az üzemanyagok hatósági árát, kevesebbet használjátok az autót, vagy ha ti nem, ismerősi körötökben néhányan (esetleg el is adtátok, vagy eladta valamelyik ismerősötök)?

Figyelt kérdés

2022. dec. 25. 11:01
A kérdező szavazást indított:
Igen.
Nem.
29 szavazat
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
52%
majd ha 5eft/l lesz akkor esetleg
2022. dec. 25. 11:03
 2/13 anonim ***** válasza:
34%
Semmivel sincs kevesebb autó az utakon.
2022. dec. 25. 11:15
 3/13 anonim ***** válasza:
57%

Nem. Eddig is céllal autóztam mindenhova, mert máshogy nem tudom megoldani. Soha nem hobbiból céltalanul autózgattam. És nem bevásárlókocsinak, meg négykerekű esernyőnek használom az autót, mert ne tudnék 10-20 percet sétálni.

Annyi, hogy most többe kerül. De mi az ami nem?! Kenyeret se veszek kevesebbet, nem eszem kevesebbet, nem ülök otthon gyertyafényben nagykabátban, mert drágább a kenyér, élelmiszerek, áram, fűtés.

2022. dec. 25. 11:27
 4/13 anonim ***** válasza:
39%

"Semmivel sincs kevesebb autó az utakon."

Miért lenne kevesebb, pont a karácsonyi rohamban? Ez amúgy sem ilyen egyszerű és gyors folyamat. Mikor nyáron bejelentették, hogy többszörösére drágul a gáz és az áram az átlagfogyasztás fölött, gondolod, hogy gongütésre ezrek csomagoltak össze és másnap hatalmas tolongás volt a határokon, hogy disszidálhassanak?!

Vagy a most bejelentett gyógyszergyárak különadójának hatására sem fog pl egy Richter december 27-én bezárni. De hosszú távon lassú negatív folyamatok elindulhatnak: kevesebb fejlesztés, beruházás, munkaerő foglalkoztatás lesz a jövőben, mert valamiből ki kell gazdálkodni.

Sokan, akik keveset autóznak, még lehet ki sem ürült a tankjuk pár hét alatt. Akkor meg minek autóznának kevesebbet? A hordószám, IBC tartályszám felhalmozókról nem is beszélve!

Ha tovább emelkedik az üzemanyagok ára, a bérek meg továbbra is csak infláció alatt növekednek, akkor 5-10 év távlatában előfordulhat statisztikailag csökkenés. De akkor se várd, hogy munkanapokon délután 4-kor a belvárosokban kihalt, üres utcák lesznek! Az élet ettől nem fog megállni.

2022. dec. 25. 11:55
 5/13 anonim ***** válasza:
67%

#4 Még ilyen marha hasonlatokat...

Disszidálni egy kicsit körülményesebb és nagyobb elhatározás, mint letenni az autót.

Bezárni egy milliárdos gyógyszergyárat egy kicsit körülményesebb és nagyobb elhatározás, mint letenni az autót.

Ha valakinek a benzinár problémát okoz, akkor az fogja magát és leteszi az autót. Nem 3 hónap múlva, hanem most. Ha még 3 hónapig kocsikázik ilyen árak mellett is, akkor nem okoz gondot kifizetni és akkor 3 hónap múlva sem fogja letenni.

2022. dec. 25. 12:01
 6/13 anonim ***** válasza:
74%
Aki 650 Ft-ért nem engedheti meg magának, az 480-ért sem engedheti/engedhette meg.
2022. dec. 25. 12:09
 7/13 anonim ***** válasza:
68%
Fejezzétek már be ezt a nyomorult kérdést, hát komolyan nem hiszem el.
2022. dec. 25. 12:10
 8/13 anonim ***** válasza:
79%
Akinek eddig sem maradt a bankszámláján hó végén 10-20e Ft, az eddig is erőn felül tartott fent autót.
2022. dec. 25. 12:11
 9/13 anonim ***** válasza:
44%

Jövőre jóval kevesebbet fogom használni az tuti...

Eddig kirándulni, túrázni autóval mentem mindenhova.

Most már többet fogok menni bringával.

2022. dec. 25. 12:15
 10/13 anonim ***** válasza:
86%
Én nem mert havi max 2-szer tankolok azon nem múlik sok és szeretek autózni.Anyum viszont próbálja kevesebbet használni,megélhetése is elég bizonytalan lett
2022. dec. 25. 12:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!