Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mitől lehet a magas fogyasztás?

Mitől lehet a magas fogyasztás?

Figyelt kérdés
Szóval lenne egy Suzuki Swift szedán amit nemrég vásároltam. És az vele a gondom, hogy szerintem bőven sokat fogyaszt városban. Az autó 2001-es 1.6-os 16 szelepes G16B motorkódú. Városban egy teli tankkal durván 300km-ert tudok menni ami 13 literes fogyasztást jelent. Értem én, hogy ez a nagyobbik motortípus (Egyébként eredetiségvizsgán 119 hp-t mértek, és tényleg reális mert 7.5 másodperc alatt tudja a 0-100at.), de ez a mértékű fogyasztás tarthatatlan. Vajon mi lehet a baja? Mol kúton szoktam tankolni sima 95 öset.

2022. dec. 23. 20:42
 1/8 anonim ***** válasza:

"Vajon mi lehet a baja?"

bármi.

ilyen esetekben érdemes elkezdeni nézelődni egy obd kódolvasó után, amelyik valós időben is tudja kiolvasni az adatokat, az (jobb híján) lehet egy kiindulási pont.

2022. dec. 23. 20:48
 2/8 anonim ***** válasza:
Nem így kell fogyasztást számolni. Teli tankolod, mész 300 kmt, megint teli tankolod. Elosztod a tankolt litert a megtett kmvel és megszorzod százzal. Ha mindig hidegen használod, pár kmt mész egyszerre, akkor normális is lehet. Ez a sport verzió, alapból sokat fog fogyasztani, ha már megy mint a vész.
2022. dec. 23. 20:50
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

"Egyébként eredetiségvizsgán 119 hp-t mértek"

Milyen eredetiségvizsgán mérnek teljesítményt? Ez a motor 92 lóerős,

[link]

vagyis ha neked van valami papírod az előző tulajtól, hogy volt teljesítménymérésen (nem eredetiségvizsgán, mert ott ilyent nem mérnek), és tényleg ennyi, akkor valószínűleg meg van piszkálva azért eszik ennyit.

2022. dec. 23. 21:14
 4/8 A kérdező kommentje:
Igazából elvitték egy időre míg rendeztem a papírokat, majd amikor visszajött a pasas a kezembe nyomta a lapot a teljesítménygörbével amin le volt írva minden mért adat.
2022. dec. 23. 21:21
 5/8 anonim ***** válasza:
#4 Tudod ez azért hihetetlen, mert egy eredetiségvizsga 17 ezer forint, plusz ha neked még teljesítményt is mértek az még plusz 20-30 ezer forint, hacsak nem volt szerencséd, és teszteltek valami gépet a kocsiddal.
2022. dec. 23. 21:34
 6/8 anonim ***** válasza:
1.6.
2022. dec. 23. 21:41
 7/8 anonim ***** válasza:
56%

Nekem is volt 1.3-as és az is sokat evett.

Verte a 10-et be.

A szervizbe meg csak mosolyogtak rajtam amikor reklamáltam.

Nekem mondhat akárki akármit a suzukiról , sose kellene.

Persze ezen kívül is mindíg volt baja , pedig újonnan vettem.

2022. dec. 24. 12:36
 8/8 anonim ***** válasza:

12 évig jártam 1.6 swift sedan-al

92 lóerős nem több

Eredetvizsgán nem mérnek teljesítményt!

Amugy ez az autó eléggé tág határok közötti fogyasztási adatokat tud (mint minden más autó is)

Na leírom ide neked mennyit is fogyazstanak ezek(12 évig volt ilyenem igy hidd el tudom)

városban használva nyáron ha nem a sarki közértig mész csak akkor 7.5L/100km

télrn városon belül 8-10l/100km függ a forgalomtól és a vezetési szokásoktól

városon kivűl 6l/100km

Ha autópályán tolod neki akkor 7l/100km

Amugy 40 litere a elméletileg a benzintank(gyakorlatban ez azt jelenti hogy 35 liternél többet nem igen tankolsz sose)

De fogyazstást nem ugy mérünk mint ahogy te leírtad

a teletank módszerrel mérik az értelmes emberek mennyi a tényleges fogyasztás

2022. dec. 26. 07:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!