Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szabályos-e az autó beltéri...

Szabályos-e az autó beltéri halogén izzójának LED-re történő cserélése?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egyre többször olvasom az interneten különböző oldalakon, hogy mennyi előnye lenne annak, ha a belső térben lévő halogén égőt LED-re cserélném (nagyobb fény, kevesebb energiahasználat, modernebb megjelenés), viszont akárhogyan keresek az interneten, csak azt találom, hogy 'LED-es fényszóró izzókat beszerelni nem szabályos'. Ez teljesen érthető, ugyanakkor tudtommal a belső fényforrás nem igazán a forgalom része, elvégre csak akkor kapcsoljuk fel, ha éppen keresünk valamit, olyankor meg jobban is jön a nagyobb fény. Ahogy a kérdésemből is látszik, nem értek hozzá, ezért megköszönném, ha valaki felvilágosítana ez ügyben. Nagyon köszönöm!

#autoLED #autobelter
2022. dec. 22. 17:52
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
74%
Nem erted a fenyszoro es a belteri vilagitas kozotti kulonbseget, vagy hogy?
2022. dec. 22. 17:57
 2/11 anonim ***** válasza:
86%
Belső világításként senkit nem fog zavarni.
2022. dec. 22. 17:58
 3/11 A kérdező kommentje:

Az első válaszolónak: A probléma abból adódik, ahogy leírtam, hogy az interneten nincs külön cikk/nem találtam cikket arról, hogy az utólagos belső LED világítás szabályos-e, csak olyat, hogy a LED fényforrások beszerelése alapból nem engedélyezett. Ezért kérdezek olyanokat, akik értenek hozzá, pontosan azért, mert érdekelt, hogy van-e különbség a kettő beszerelés között, vagy hogy.

A második válaszolónak pedig nagyon köszönöm válaszát!

2022. dec. 22. 18:05
 4/11 anonim ***** válasza:
91%
12 éve led van a beltérben az összes autómban. Eddig senkit nem zavart, tudtommal semmi nem tiltja, ha szabályosan működik. A beltér világítás nem fog senkit elvakítani, mint az utólagos ledes fényszóró.
2022. dec. 22. 18:08
 5/11 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a választ!
2022. dec. 22. 18:11
 6/11 anonim ***** válasza:
3%

#3 nem, nem ezt olvastad, te magad irtad hogy olyat talaltal hogy az utolagos LED __FENYSZORO__ izzo nem szabalyos. Amugy lehetne akar szabalyos is, csak lampatestet is kellene hozza cserelni, ugy meg mar tobbe van a leves mint a hus.

Mibol kovetkeztettel arra, hogy ez vonatkozik a belteri vilagitasra is?

2022. dec. 22. 18:13
 7/11 A kérdező kommentje:

Nem látom értelmét ezen veszekedni. Bocsáss meg, ha rosszul tettem fel a kérdést, a lényeg az, hogy megkaptam a választ, amire szükségem volt. Nem következtettem semmire, mindössze kapcsolatot próbáltam keresni a kettő között, mivel ahogyan nyomatékosítottam a kérdés utolsó mondatában is, nem értek a témához, ezért látod a feltett kérdést a gyakorikerdesek.hu-n.

Köszönöm érdeklődésed!

2022. dec. 22. 18:21
 8/11 anonim ***** válasza:
Én még nem láttam olyant,hogy beltéri világításnál halogén izzót haszáltak volna, talán mert oda egyik autógyártó se tesz ilyen erős fényforrást, csak 5 Wattos sima izzót. De javítsatok ki ha tévedek.
2022. dec. 22. 18:35
 9/11 anonim ***** válasza:
55%
Belső világításként azt teszel be amit szeretnél.
2022. dec. 22. 19:03
 10/11 anonim ***** válasza:
#8: igazad van, csak sokan összemossák a hagyományos izzószálas izzót a halogénnel, feltehetőleg a kérdező is. Beltérbe nem igen raknak halogént.
2022. dec. 22. 20:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!