Mást is idegesít a kis utcákban lévő sűrű átmenő autóforgalom (főleg csúcsidőben van ilyen sok helyen)?
Már megszoktam.
Családi házas rész legelső házában lakom. Mögöttünk van egy keresztutca és abból is sok párhuzamos kis utca. Ez mögött egy patak és semmi, vége a városnak. Így a sok kis hátsó párhuzamos utca mind zsákutca. A mi utcánkkal párhuzamosan is lenének utcák, csakhogy szerencsétlenségünkre a miénk a legjobb állapotú, a többi mind gödrös. Így akik az összes hátsó zsákutcában laknak, oda is, vissza is rajtunk keresztül járnak. Egymást érik az autók, folyamatos a jövés menés.
De mit tudok tenni? Max ha nagyon zavar el tudnék költözni valami kis faluba. De itt még nem tartunk. A kényelem, közelség egyelőre többet ér.
"Ez legyen a legnagyobb problémád az életben"
amúgy ez elég nagy probléma a hétköznapokban. az úton való átkelés egy dolog, sokkal inkább a szurdokszerű kis utcákba beszoruló füst valamint a zaj
Persze, hogy az! Tudom jól, törvény szerint a telek és a rajta lévő épület a tiéd. De ha pl. azért veszel adott helyen házat, mert domboldalon van, gyönyörű a táj, ellátsz sok kilométerre te is ideges lennél, ha pár év múlva felhúznak eléd egy ötemeletest.
Ahol lakom, Budapest peremkerülete. A kellemesebbek közül való. Sok kertes ház van itt. Napközben 3-5 autó ha elment reggeltől estig a mellékutcákban. Mondom egész nap. Ezeknek a döntő többsége ott lakik.
Épült vasúti felüljáró, és forgalmas kereszteződésbe lámpa. Ezek jók!
Csak az a baj, hogy a vasútsortól, és a következő utcáról nem lehet felhajtani a felüljáróra.
Az autósok nem tudnak mit tenni, bemennek az eddig csöndes utcába.
A lámpánál meg sokan nem várják meg a szabad jelzést, hanem szintén a mellékutca felé mennek.
Így most nem napi 3-5 autó megy ezeken át, hanem óránként, csúcsidőben még több.
A gyerekek nyugodtan tollasozhattak, görkorcsolyázhattak. A kutyasétáltatás sem volt gond.
KRESZ szerint nem szabályos, tudom. De itt mindenki az úttesten közlekedik, sokan ott játszanak. A korábbi forgalom autó szinte kivétel nélkül helyiek voltak, mint írtam, és tökéletesen alkalmazkodtak az itteni szokásokhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!