Sziasztok valaki esetleg ért hozzá vagy volt tapasztalata az opel 2.0 DTI (Y20DTH) motorjához, hogy ez is “eszi” gyárilag az olajat, mint állítólag a legtöbb ecotec motor? Mi a “normális” motorolaj fogyasztása 1000/km-en mérve?(autópályán kívüli használatra)
Ha magas a futásteljesítmény, vagy szar volt a karbantartás akkor nyilván nem tett jót a motornak.
Mé mennyi olajat eszik?.)
2022. dec. 21. 10:39
2/12 A kérdező kommentje:
Hát én úgy tudom ezt nem az isuzu gyártotta, hanem maga az opelnek a saját gyártmánya DE!!! tudjam rosszul. Egyenlőre nem tudom mennyit eszik, mert most vásároltam munkába-járósnak és a reggel töltöttem bele egy liter olajat, mert a minimum szint alatt volt egy picit.
2022. dec. 21. 10:48
3/12 anonim válasza:
20 éves opel dieselt venni nagy bátorságra vall. Ha a min alatt volt az olj szint az tul sok jót nem jelenthet... Miért nem vettél benzinest? Nem akarok károgni de lehet hogy vettél egy szopórollert😉
2022. dec. 21. 10:58
4/12 anonim válasza:
Az opel sose tudott normális motort csinálni.
De te megvetted és nyilván megnézted az olajat és már kellett bele, akkor nagy szívás.
2022. dec. 21. 11:21
5/12 anonim válasza:
1l/1000 kmig elviselhető, afölött már biztosan motorfelújítás kell, több száz ezerért. Sajnos az olcsóbb autókat azért adják el ilyenkor, mert gazdasági totálkár. Ilyen a használt autó. De ha meg te is eladod, akkor nézhetsz másik autót, amivel ugyancsak lesz valami baj. Aki eladja az autóját általában azért mert szar. Ha nem túl sok olajat fogyaszt, akkor simán töltögetheted és kész.
2022. dec. 21. 11:47
6/12 A kérdező kommentje:
Igen akkor is tudtam, hogy nem a legjobb választás, viszont 160 ezer forintért vettem (rokon alapon) ez egy 5 ajtós sedan G astra 100-as limited edition a rozsda még nem állt bele komolyabban és lehet hülyén hangzik de nekem tetszik ennek a motornak a hangja (nem vagyok smoke&charm tdi fan) ennél “traktorosabb” motort még nem hallottam:)) és teljesítményileg is jól bírja ezt a kasztnit. Legnagyobb meglepődésem az okozta, hogy szépen 1.900-as fordulat környéken megindul szépen es akár 4 ezer-ig a “szufla” nem hagyja el. Nem “racses” hülye gyerek felfogással mondom ezt, hanem mint átlagfelhasználó aki dinamikusabban szeret vezetni. Fogyasztásilag meg nem híres valahol 7-8 liter között van vegyesbe, ezért jó volna bár az olajat ne egye.😁
2022. dec. 21. 11:54
7/12 A kérdező kommentje:
Egyetértek veled teljes mértékben Hatos!🤝
2022. dec. 21. 11:55
8/12 anonim válasza:
160 ezer egy komolyabb autóra a gumiszett. Ne viccelj. Ennyiért ajándék egy autó. Örülj neki hogy ennyiért kapsz autót. A használt autó piacon egy nagyon lepukkant, fapados 1.0 Swiftet kaptál volna lejárt műszakival.
2022. dec. 21. 12:11
9/12 anonim válasza:
Az eladó örült hogy te 160 ért megvetted és nem kellet ingyen a bontóba leadja...😁
2022. dec. 21. 12:37
10/12 anonim válasza:
Nem, a 2.0 DTI soha nem volt Isuzu motor, ez egy GM/Opel dízel. Semmi különös gond nincs vele, úgyhogy ezt a nagy bátorságos dumát sem tudom hova tenni.
Amúgy, ha nagyon nagy az olajfogyasztás érdemes ránézni mennyire lóg axiális irányban a turbó tengelye, illetve mennyi olajat szív vissza a kartergáz visszavezetésen keresztül.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!