Az autómban gyárilag AGM-es akksi van de a start-stop rendszer ki van kapcsolva tehetek bele sima akksit ?
Figyelt kérdés
A start-stop rendszer ki van kapcsolva nem is használtam soha. Tehetek bele sima akksit ? Nyílván valami nagyon erősre gondoltam.#akkumulátor #AGM akku
2022. dec. 11. 13:01
1/7 anonim válasza:
Amúgy sincs értelme az AGM-nek. Ugyanolyan szarok azok is, mint bármelyik másik, semmivel se bírnak többet. Valamiért az új akkuk mind hulladékok.
2/7 anonim válasza:
Nem tudom az AGM akkuk milyen töltési feszültséget igényelnek, mit ad le a generátor.
A szokásos, 14,4V
De pl. a calciumos akku mást kér, lehet az AGM is.
3/7 anonim válasza:
Olyan kell bele, amit a gépkönyv ír, ott van amper óra stb...
4/7 anonim válasza:
Az autód töltési rendszere, generátora nem fogja tudni, hogy nem AGM akku van az autódban. Így nagyon hamar ki fogja nyírni. Összességében így nem spórolsz semmit.
A sz@rozónak: az egyik autómban még hagyományos akku kell. Tavaly cseréltem 9 év után. A másik autómba már AGM kell. Most lesz 5 éves a kocsi és még az az akku van benne, amivel újonnan átvettem. És nem úgy néz ki, mintha döglődne.
5/7 anonim válasza:
Igen, 5éve még jók voltak, az utóbbi két évben meg mindegyik egy szar.
6/7 anonim válasza:
Ha más nem változik (főleg a töltés), akkor nem, túl fogja tölteni és meríteni, AGM mellé magasabb feszültség is jár, illetve “okos” töltés vezérlés amivel néha lemeríti jobban az akkut, fékezéskor pedig jobban hagyja feltöltődni. Szóval nem érdemes megpróbálni, mert jelentősen rövidebb lesz az élettartam. Ha spórolni szeretnél, AGM helyett EFB-t be lehet tenni, mint olcsóbb de hasonlóan szélsőségeket tűrő akku. Csere után jellemzően be kell tanítani az autónak, hogy új akut kapott. Pontos típus és évjárat alapján esetleg lehet még tovább utánajárni, hátha kódolás útján be lehet tanítani neki hagyományos akkut is, illetve start-stopot kikapcsolni, stb.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Van itt pro és kontra. Rendeltem egy Varta AGM-et . A gyári is 11 évig bírta AGM-es. A start-stopot mondjuk nem használom meg lett fordítva ne kelljen nyomkodni a bu*i gombot.
2022. dec. 11. 19:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!