Mi történik, ha a HDD-t úgy húzzuk ki a gépből, hogy a gép be van kapcsolva, és azon a HDD-n van a rendszer, tehát menet közben kihúzzuk a rendszerlemezt?
Tehát akkor maga a gép nem sérül, csak a HDD.
Most egy régi XP-s gépből kihúztam a HDD-t, és ami a rendszerből bevolt a RAM-ba töltődve, az ment, pld a feladatkezelő megnyilt a HDD nélkül. Kb fél perc múlva küldte a rednszer az értesítést, hogy "a rendszer és a személyes adatok megóvása érdekében a számítógép 1 perc múlva lekapcsol, mentse el a munkáját." Aztán hamarabb kikapcsolt és kékhalál lett a vége: "fatal hard drive error".
visszaraktam a HDD-t, a rendszer javítómódba lépett, megcsinálta magát, aztán bebootolt. Tehát nem károsodott semmi.
Az ilyen kérdezőket szeretem! A második kérdésben meg is válaszolja magának a kérdését! :D
"Mivel ilyenkor nem áll parkolópályára a HDD-ben levő olvasófej, simán tönkremehet az egész merevlemez."
Azt a hdd maga csinálja, nem kell hozzá semmiféle rendszer, még adatátviteli kábel sem. Ha csak rádugod a molexre és utána meg lehúzod akkor is leparkolja a fejet!
mindenesetre ne húzogassátok a hdd-ket! Mást kell húzogatni, abból nem lesz probléma!
"Tehát akkor maga a gép nem sérül"
Én ki tudom úgy rántani a hdd-t hogy közben kiszakad az alaplapból a sata csatlakozó, a hdd a mögöttem levő vitrinbe repül és üvegcsörömpölés közetette a padlón lehelinki lelkét.. ;)
Viccet félretéve AHCI módban létezik hot-plug menet közben leválaszthatók (és feldughatók) a sata lemezek. Persze kivéve az oprendszer alattit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!