GSM riasztó tápegységre kapcsolva nem érzékeli a rádió jeleket?
LYD-111C GSM riasztóról van szó, tönkrement a tápegysége, cseréltem egy ugyanolyan 12V tápra ,azóta nem reagál a távirányítóra ,sem a PIR szenzorra. Amikor eltávolítom a hálózati tápról és a saját beépített akkuról működik akkor minden rendben vele.
A tápegység megzavarhatja a működését?
A táp rendben feltölti és üzemelteti a központi egységet csak épp nem reagál a szenzorokra.
Elektronikában jártasak szerint ezt a jelenséget mi okozhatja?
"Ha van a tápon feszültség állító potméter, érdemes kicsit megcsavargatni, mert néha kontaktos lesz, és feszültség tüskék jelennek meg tőle a kimeneten"
Válasz:
Nincs potméter rajta, sima 12V 2000mA kimenet, de lehetséges hogy ezek a feszültség tüskék zavarhatják meg a központi egységet.
Megpróbálom labortáppal, ha az megfelel akkor szinte biztos hogy az adapterrel vannak gondok.
Fejlemény:
Egy trafós adapterre cseréltem, hibátlanul működik! Multiméterrel lemértem a hibás adaptert 12.7V ez a része rendben is lenne a feszültség tüskéket sajnos nem tudom megállapítani.
Tehát akinek a GSM riasztója nem reagál a szenzorok rádiójelére az cserélje le a hálózati adaptert![VIP-606,LYD-111]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!