Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Idős, beteg, egyedül élő...

Idős, beteg, egyedül élő emberek számára vészhívó, riasztó készülék?

Figyelt kérdés

Nem kell távfelügyeletre kötött rendszer, nem kell egyből az orvost értesítenie, vagy bármiféle személyzetet. A családtagokat kell elérnie, ha baj van - pl. elesett, mozgásképtelenné vált, rosszul érzi magát, stb.

Kinek, milyen riasztója van, Melyik vált be, mi az, ami megbízhatóan működik? Jöhetnek a tapasztalatok, esetek leírásai.

2020. nov. 4. 10:37
 1/7 anonim ***** válasza:
59%

Ha azt akarod, hogy téged értesítsen akkor telefon.

Ezeket pont azért találták ki, hogy ha baj történik SZAKSZERŰ ellátást kapjon időben. Illetve téged is értesítenek (nem az utolsó pillanatban).

2020. nov. 4. 12:27
 2/7 anonim ***** válasza:
60%

Konkrét tapasztalatom szerencsére nincs, de van az OMSZ-nak egy ÉletMentő nevű applikációja, aminek segítségével azonnal hívható a segítség.

Beállíthatóak személyes információk (betegség, allergia), a legközelebbi hozzátartozó(k) telefonszáma(i), de külön opció még, hogy vész esetén ha az illető nem tud (vagy nincs ideje) kommunikálni, akkor előre meghatározott eshetőségek közül is választhat. A pontos helyet is tudja lokalizálni. Ezt mind látják a mentősök, szerintem értékes perceket lehet vele spórolni.

Hogy a való életben mennyire életszerű, azt nem tudom, mindenesetre én megkértem a családtagjaimat, hogy telepítsék a telefonjukra. Elvégre, az mindenkinek ott lapul a zsebében, vagy legalábbis elérhető közelségben.

2020. nov. 4. 13:12
 3/7 anonim ***** válasza:
74%
Egy idos beteg meg a nyomogombos telefont se tudja kezelni rendesen, nemhogy aplikaciot..
2020. nov. 4. 17:03
 4/7 A kérdező kommentje:
3-asnak. Igen, ez egy nehéz probléma. De látom, van mindenféle karperec, nyakba akaszthatós jelzőgomb, amit a legtöbb beteg, idős ember tud használni. Ilyen kütyükre gondoltam. A jelzőgomb aktiválja a telefont és az a szoftvere szerint indítja a hívásokat, sms-t küld, stb.
2020. nov. 4. 17:14
 5/7 anonim ***** válasza:
60%

Hidd el, ez sem jobb, mint a telefon. Inget vált, leteszi, elfelejti felvenni... Az én rokonom támadólag közölte a rohanva érkező személyzettel, hogy hát mit tudott volna tenni, a krumplit hámozta a konyhában, a dédunokák meg a szobában nyomkodták a gombokat.

akartam írni, hogy nm egyszerűbb a telefon egy gyorshívó gombbal? De aztán letettem róla, merthogy egy telefonnal semmit sem ér az ember. Azt 23 évnyi mobilos tapasztalatom alakján akkor, ha nagyon kellene, sosem veszi fel, hallja meg, tartja bekacsolva és feltöltve a hívott, illetve fenntart térerőt a szolgi. Aztán tovább olvasva láttam, hogy ja, te is a telefont veszed következő lépésnek. :D

2020. nov. 4. 19:22
 6/7 anonim ***** válasza:

Attól függ a rokon/hozzátartozó hol van?

- lakáson belül a kopogás, kiabálás is megfelelhet.

- másik lakásban, szomszédban lakó esetén PMR rádió, bébiőr..

- másik városban, másik országban, másik kontinensen élő rokont értesíteni segítségkérés céljából a telefon a jó, de felesleges..

2020. nov. 5. 14:19
 7/7 A kérdező kommentje:
6-nak. Kerületen belüli elérhetőség adódik leginkább. Rövid időn belül oda tudnánk érni, ha szükséges. De már eldöntöttük mit vegyünk. Emellett döntöttünk: [link] Mindenkinek köszi' a hozzászólást!
2020. nov. 6. 12:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!