Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 200.000 km felett autót...

200.000 km felett autót vásárolni?

Figyelt kérdés

Kinéztem egy full felszerelt, 2014-es Mazda cx-5-ös autót.

Az autó tényleg gyönyörű állapotban van, mindenfele extra van benne (kamera, radar, automata váltó stb).

Az egész szervízről papír van, minden új rajta. Rendszám bármikor lekerdezhető.

Annyi, hogy az autóban 220.000km van. 4.5millió az ára.

Érdemes ennyi km-rel megvenni ezt azt autót.

Nem vagyok valami autózseni.

Válaszokat előre is köszönöm!

2022. dec. 7. 18:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Igen, érdemes, HA az állapota alátámasztja a vásárlást.
2022. dec. 7. 18:35
 2/11 anonim ***** válasza:
49%

Szerintem az össz futásnál sokkal fontosabb adat az évi futás. Pl. láttam már olyan 90 ezres autót, amit soha nem vettem volna meg, pedig 90 ezer nem sok, de másfél év alatt került bele. Szét volt hajtva a szerencsétlen és aki ilyen sokat fut, az az olajcserét sem tartja be rendesen, mert túl sűrűn kellene cserélni, szóval mindig bőven túlfutják az egészségeset.

8 év alatt 220 ezer, azaz évi 27500, az én szememben már kicsit a magas irányba húz, de nem olyan vészes. Ha tudja igazolni, hogy az olajcserét betartotta, akkor még bevállalnám, ilyen futásnál akár hihető is, bár szerintem a többség már ennyinél sem tartja be, átlag 4 havonta olajcsere... hát nem hiszem, de elképzelhető. Ha nem tudja ezt igazolni, akkor én elengedném.

2022. dec. 7. 18:45
 3/11 anonim ***** válasza:
70%
Nem érdemes, várd meg, amíg visszaugrik a számláló 140 ezerre, akkor mégiscsak jobb érzés lesz, mer' nem egy agyonhajtott romhalmaz, hanem éppen csak be van járatva.
2022. dec. 7. 19:20
 4/11 anonim ***** válasza:
76%
Mondjuk én Mazdát 100.000km el se vennék, az rozsdásodás miatt🤔
2022. dec. 8. 06:39
 5/11 anonim ***** válasza:
83%

Akár érdemes. Önmagában a km nem sokat mond semmit és nem is garancia semmire.

A saját autómban 355e km van. De nem adnám oda senkinek egy lutri fel ennyit futottért cserébe. Bármikor, bárhova el merek vele indulni. Ismerem minden porcikáját. Tudom, hogy minden karban van rajta tartva, időben mindent cseréltem, javítottam. A cserealkatrészek se olcsó utángyártottak, vagy bontottak. A cserék, javítások nem a "mindegy csak olcsó legyen és a következő műszakiig/eladásig bírja ki" alapon történtek. Ami egy másik használt kocsinál nem garantált, hiába kevesebb benne a km. Egy kocsit 50e km alatt is le lehet lakni, szét lehet hajtani és el lehet hanyagolni. Így én is csak azt a közhelyet tudom emlegetni, hogy előélet, karbantartottság és pillanatnyi állapot függvénye, nem önmagában a km-é.

2022. dec. 8. 06:41
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
#4 2010 környékétől javított a Mazda az alvázvédelmen, nyilván nem váltak örökéletűvé, de nem rosszabbak, mint bármi más. A klasszikusan rohadó 2000-es évekbeli Mazdákhoz képest fényévekkel jobb.
2022. dec. 8. 08:24
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
#6, nem a 4-es vagyok, de ezt a sztereotípiát nagyon sokára sikerül kiverni majd az emberek fejéből. Olyan, mint az Opelnél egyből a többség az F Astrára gondol és rögtön lökik hogy full fapad, olajfogyasztás, rohad. Ami az emberekbe egyszer beleivódott, évtizedek alatt lassan kopik csak ki, akkor is ha az illetőnek ez alatt semmilyen tapasztalat nincs az adott márkával. Ez sajnos ilyen...
2022. dec. 8. 08:55
 8/11 anonim ***** válasza:
200ezer km nem sok, egy tök átlagos futás egy 8 éves autónak.
2022. dec. 8. 08:57
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Jó lesz az 13-14 évesnek is magyar átlaggal számolva! Én mondjuk pont a két véglet vagyok. Az előző autómba 13 év alatt toltam bele 350.000 km-t. A mostani pár hónap múlva lesz 5 éves. Ez alatt elgurultam vele 48.000-et. Ráadásul dízel.
2022. dec. 8. 09:08
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
300 felett is mernék ha gondos tulajdonosa vot.
2022. dec. 8. 11:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!