Miért nem érdekli az alábbi meglátásom a rendőrséget
?
21/35 A kérdező kommentje:
Illetve azt mondta a rendőr hogy akkor tenne is feljelentést ha lenne rendszám . Én sajnos nem emlékszem rá ..
Ha meg is lenne a másik autós, az sem enyhítené a nő ráfutását. Hülyeség volt rendőrt hívnia.
2022. dec. 7. 18:46
23/35 A kérdező kommentje:
Igen, én is mondtam hogy de hisz én mentem at a fehér autó után ami kerülte az akadályt , szinten fehér autóval , de addigra pont megtörtént a kocc..nekem a nevem meg a rendszámom sem írta fel, pedig gyakorlatilag én is kikerültem az akadályt, de nem foglaloztak vele..
24/35 A kérdező kommentje:
Tanuló pénz , hogy legyen kamera a kocsiban. Mondtam még a végén az én fehér automra fogjàk a dolgot :)..
25/35 A kérdező kommentje:
Ráadásul meg kell fontolni hogy atmenj -e ha valaki lemondott az elsobbsegrol..
Tök egyszerű a képlet. Tartani kell a követési távolságot és pont.
Már csak azért is mert sosem tudhatjuk, ki van előttünk, mit fog csinálni. Pont azért mert belemennek felesleges farokméregetésbe és meg is van a baj.
2022. dec. 7. 19:26
#20 Rendőrbácsi/néni jól mondta. Mögöttem is álltak már meg farolva-keresztbe, mert olyan sárgánál álltam meg a 4-esen, amin át kellett volna hajtani. Ha belém jön, ő lett volna a hibás.
2022. dec. 7. 20:14
"Adott egy öreg ur aki erőszakosan tovább akar hajtani és nem akarja elengedni az ő sávjába áttérő autót amelyik az akadályt kerüli."
Na itt el is engedtem. Mi az hogy erőszakosan tovább akar hajtani? Nem sok fogalmad van a közlekedésről. Neki volt elsőbbsége, és nem lehet kényszeríteni az elsőbbségről lemondásra. Az volt erőszakos, aki nem jelezte egyértelműen lassítással, hogy nem fogja megkerülni az akadályt, hanem megadja az elsőbbséget, azaz eleget tesz elsőbbségadási kötelezettségének. Ijesztéssel rákényszeríteni a másikat, hogy lemondjon az elsőbbségéről, nem lehet. Te mégis folyton az "erőszakos urat" hibáztatod, aki nem akart megállni. Miért akart volna, neki elsőbbsége volt.
Ne kamerát vegyél, hanem egy KRESZ-tanfolyamon elméleti órákat, mert bár van jogosítványod, az összes létező lovon fordítva ülsz, ami a szabályokkal kapcsolatos.
2022. dec. 7. 20:40
29/35 A kérdező kommentje:
Utolsó ! Ugyan… tipikus magyar mentalitás ! Hallottál már az előzékenységről ? Nekem csupa rossz tapasztalatom van minden öreg sofőrrel, egyszer egy el is ütött..nézzél szét más országokban hogy milyen a vezetési morál !
Nna, ahogy látom, a kérdés megválaszolva, és itt is átmehetünk a "vezetési morál" bírálásába, külföldhöz hasonlítgatásába (nem kéne, a végén kiderülne, hogy nálunk normálisan mennek a dolgok), ahol mindenki elmondja a maga igazát, kívülről nézve meg nyilvánvaló bárkinek, hogy az ÖSSZES megszólaló hozzáállása miatt olyan a morál, amilyen.
2022. dec. 7. 21:31
Kapcsolódó kérdések: