Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért nem érdekli az alábbi...

Miért nem érdekli az alábbi meglátásom a rendőrséget ?

Figyelt kérdés
Adott egy útszakasz, amin van egy akadály. Aki előtt az akadály volt nem állt meg bar a szemből jövő autó megállt. Viszont a mögötte jövő autó figyelmetlenség miatt belement abba az autóba hátulról amelyik megállt hogy elengedje aki éppen kerüli az akadályt. Lattam a balesetet, az úr aki éppen az akadályt kerülte vele szembe erősen erőszakosan jött az az autó amelyik megállt végül. ( ebbe rohant bele az emögött levő figyelmetlen autos ). A rendőrségnek azt mondta nem adta meg az elsőbbséget, de én ugy lattam hogy még bőven volt ideje kerülni az akadályt , és az ur volt erőszakos amiért nem akart megallni. Kamera nincs ott ahol történt és a rendszámot senki nem jegyezte meg.( aki kikerülte az akadályt nem vette észre mi történt és tovább hajtott ). Szerintem a rendőrségnek figyelembe kellett volna venni az ur magatartását és nem csak a hölgyet felelősségre vonni, aki belehajtott az urba. Kocc volt így sérülés nincs. Egyébként végtelenül érdekel ha esetleg előkerül az autos akit vádolnak hogy nem adta meg az elsőbbséget az milyen büntetésre számíthat ? Bár sajnos a rendszámot stb senki nem jegyezte meg . Hasonló ügyem volt nekem is, ezért érdekel a dolog ?

2022. dec. 7. 17:09
1 2 3 4
 21/35 A kérdező kommentje:
Illetve azt mondta a rendőr hogy akkor tenne is feljelentést ha lenne rendszám . Én sajnos nem emlékszem rá ..
2022. dec. 7. 18:29
 22/35 anonim ***** válasza:
100%
Ha meg is lenne a másik autós, az sem enyhítené a nő ráfutását. Hülyeség volt rendőrt hívnia.
2022. dec. 7. 18:46
 23/35 A kérdező kommentje:
Igen, én is mondtam hogy de hisz én mentem at a fehér autó után ami kerülte az akadályt , szinten fehér autóval , de addigra pont megtörtént a kocc..nekem a nevem meg a rendszámom sem írta fel, pedig gyakorlatilag én is kikerültem az akadályt, de nem foglaloztak vele..
2022. dec. 7. 18:59
 24/35 A kérdező kommentje:
Tanuló pénz , hogy legyen kamera a kocsiban. Mondtam még a végén az én fehér automra fogjàk a dolgot :)..
2022. dec. 7. 19:01
 25/35 A kérdező kommentje:
Ráadásul meg kell fontolni hogy atmenj -e ha valaki lemondott az elsobbsegrol..
2022. dec. 7. 19:03
 26/35 anonim ***** válasza:
100%

Tök egyszerű a képlet. Tartani kell a követési távolságot és pont.

Már csak azért is mert sosem tudhatjuk, ki van előttünk, mit fog csinálni. Pont azért mert belemennek felesleges farokméregetésbe és meg is van a baj.

2022. dec. 7. 19:26
 27/35 anonim ***** válasza:
100%
#20 Rendőrbácsi/néni jól mondta. Mögöttem is álltak már meg farolva-keresztbe, mert olyan sárgánál álltam meg a 4-esen, amin át kellett volna hajtani. Ha belém jön, ő lett volna a hibás.
2022. dec. 7. 20:14
 28/35 anonim ***** válasza:
0%

"Adott egy öreg ur aki erőszakosan tovább akar hajtani és nem akarja elengedni az ő sávjába áttérő autót amelyik az akadályt kerüli."

Na itt el is engedtem. Mi az hogy erőszakosan tovább akar hajtani? Nem sok fogalmad van a közlekedésről. Neki volt elsőbbsége, és nem lehet kényszeríteni az elsőbbségről lemondásra. Az volt erőszakos, aki nem jelezte egyértelműen lassítással, hogy nem fogja megkerülni az akadályt, hanem megadja az elsőbbséget, azaz eleget tesz elsőbbségadási kötelezettségének. Ijesztéssel rákényszeríteni a másikat, hogy lemondjon az elsőbbségéről, nem lehet. Te mégis folyton az "erőszakos urat" hibáztatod, aki nem akart megállni. Miért akart volna, neki elsőbbsége volt.

Ne kamerát vegyél, hanem egy KRESZ-tanfolyamon elméleti órákat, mert bár van jogosítványod, az összes létező lovon fordítva ülsz, ami a szabályokkal kapcsolatos.

2022. dec. 7. 20:40
 29/35 A kérdező kommentje:
Utolsó ! Ugyan… tipikus magyar mentalitás ! Hallottál már az előzékenységről ? Nekem csupa rossz tapasztalatom van minden öreg sofőrrel, egyszer egy el is ütött..nézzél szét más országokban hogy milyen a vezetési morál !
2022. dec. 7. 21:24
 30/35 anonim ***** válasza:
37%
Nna, ahogy látom, a kérdés megválaszolva, és itt is átmehetünk a "vezetési morál" bírálásába, külföldhöz hasonlítgatásába (nem kéne, a végén kiderülne, hogy nálunk normálisan mennek a dolgok), ahol mindenki elmondja a maga igazát, kívülről nézve meg nyilvánvaló bárkinek, hogy az ÖSSZES megszólaló hozzáállása miatt olyan a morál, amilyen.
2022. dec. 7. 21:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!