Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért nem érdekli az alábbi...

Miért nem érdekli az alábbi meglátásom a rendőrséget ?

Figyelt kérdés
Adott egy útszakasz, amin van egy akadály. Aki előtt az akadály volt nem állt meg bar a szemből jövő autó megállt. Viszont a mögötte jövő autó figyelmetlenség miatt belement abba az autóba hátulról amelyik megállt hogy elengedje aki éppen kerüli az akadályt. Lattam a balesetet, az úr aki éppen az akadályt kerülte vele szembe erősen erőszakosan jött az az autó amelyik megállt végül. ( ebbe rohant bele az emögött levő figyelmetlen autos ). A rendőrségnek azt mondta nem adta meg az elsőbbséget, de én ugy lattam hogy még bőven volt ideje kerülni az akadályt , és az ur volt erőszakos amiért nem akart megallni. Kamera nincs ott ahol történt és a rendszámot senki nem jegyezte meg.( aki kikerülte az akadályt nem vette észre mi történt és tovább hajtott ). Szerintem a rendőrségnek figyelembe kellett volna venni az ur magatartását és nem csak a hölgyet felelősségre vonni, aki belehajtott az urba. Kocc volt így sérülés nincs. Egyébként végtelenül érdekel ha esetleg előkerül az autos akit vádolnak hogy nem adta meg az elsőbbséget az milyen büntetésre számíthat ? Bár sajnos a rendszámot stb senki nem jegyezte meg . Hasonló ügyem volt nekem is, ezért érdekel a dolog ?

2022. dec. 7. 17:09
1 2 3 4
 1/35 A kérdező kommentje:
Az kimaradt hogy jeleztem a rendőrségnek hogy milyen autó volt stb de nem igazán érdekelte őket rendszám nélkül ..pedig a városban több kamera van
2022. dec. 7. 17:14
 2/35 A kérdező kommentje:
Illetve hogy rendszám nélkül Nem tud feljelentést tenni ..de miért nem nézik meg az út többi kameráját ? Bar Fehér autó több is ment ..
2022. dec. 7. 17:19
 3/35 anonim ***** válasza:
66%
Miért érdekelné? Nem kerülünk ki akadályt, ha jönnek szembe, csak ha teljesen megállt a szembejövő és tudtunkra adta, hogy lemond az elsőbbségéről. Most amúgy ki volt erőszakos? Az, aki megállt, és aztán egy figyelmetlen beleszaladt?
2022. dec. 7. 17:21
 4/35 A kérdező kommentje:
Akadályt került ki. Aki ki kerülte az megúszta ! Aki elengedte a ki kerülőt abba ment bele a mögötte jövő
2022. dec. 7. 17:28
 5/35 A kérdező kommentje:
Szerintem erőszakos volt aki elindult és nem hagyta amíg a másik kikerülte az akadályt
2022. dec. 7. 17:28
 6/35 anonim ***** válasza:
66%

Ha nem keletkezik jelentős anyagi kár, vagy nem történik személyi sérülés, nem azonosíthatóak a történtek bizonyos résztvevői, a rendőrség nemigen fog gőzerővel vizsgálódni az ügyben. Sajnos tudomásul kell venni, hogy a hatóságok nem rendelkeznek végtelen kapacitással az ügyek felderítéséhez.

Még ha valaki feljelentést tenne is pl. közúti baleset okozása miatt, és tegyük fel, hogy egy nyomozó valamilyen kamera felvétele alapján azonosítja a járművet, akkor is valószínűleg annyi történne, hogy a jármű tulajdonosa azt állítaná, hogy a kocsiját egy rokona vezette. És mivel senki nem köteles terhelő vallomást tenni a hozzátartozójára, ismeretlen elkövetőre való hivatkozással végül az ügyet megszüntetnék.

2022. dec. 7. 17:38
 7/35 anonim ***** válasza:
81%
#4 #5 De akkor nem értem, ki volt erőszakos? Aki belement hátulról abba, aki lemondott az elsőbbségéről? Egyértelműen ő a hibás, látom, hogy van előttem egy féklámpa meg egy álló autó, fékezek. Így szoktak az emberek 90-nel belerohanni az ekével szerelt traktorba is.
2022. dec. 7. 17:42
 8/35 A kérdező kommentje:
Szerintem a hölgy volt a hibás amiért semmilyen távolságot nem tartott vagy telefonozott, egyébként is veszélyes útszakaszon ! És a sofőr amelyik nem akarta elengedni az éppen akadályt kerülő autót.Egyébként kamera sajnos nincs a környéken csak 1-1 főbb kereszteződésnél , de elég sok fehér autó ment el arra , csak a jellegére emlekszem
2022. dec. 7. 17:48
 9/35 anonim ***** válasza:
85%
Az a baj, hogy urazol, hölgyezel, most már a telefonozás is bekerült a témába, de még mindig nem tudom elképzelni a szituációt. Ha kicsit összeszedettebben fogalmaznál, nem lenne teljesen más kép a fejemben a helyzetről.
2022. dec. 7. 17:50
 10/35 anonim ***** válasza:
66%
*minden válaszod után más kép
2022. dec. 7. 17:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!