Szerintetek tényleg elkophat 43000 km‐ként a fekbetét és a féktárcsa?
Figyelt kérdés
3.5 éves az Opel Corsám,most az Opel szervíznel(csak gumicserére mentem) azt mondtak ki kell cserélni a fékbetétet meg a féktárcsát,mert elkopott (150 ezer munkadíjjal),kérdeztem a szervizest,hogy szerinte januarig kibírja‐e a csere,mivel karácsony előtt ez nagy kiadás számomra.Illetve semmi kattogást,ropogást nem érzek,nem hallok a fék körül,havonta megyek a kocsival kb.1000 km‐t városban.Azt mondta,hogy addig nem bírja ki...szerintetek lehetséges,hogy sos cseréltessem ki?2022. dec. 3. 09:34
3/16 Ékezetes billetyűzet válasza:
Simán előfordulhat. De ha nem bízol meg a szakszervizben, vidd el egy másik szervizbe is az autódat. Bár általában a fék az, amivel nem szoktak/tudnak átverni, hiszen egy laikus számára is könnyűszerrel vizsgálható alkatrészről van szó.
4/16 anonim válasza:
De ha még nincs hangja akkor kibírja.
Lenni kell egy betét kopás jelzőnek ami mutatja hogy csere érett.
Bár ezt nem ismerem de még a suzukin is volt és úgy virnyikolt mint akit nyúznak.
5/16 anonim válasza:
De amúgy milyen vastag a tárcsa és a betét?
Azt nézd már meg.
Mert szerintem csak pénzt akar most tőled kicsikarni.
6/16 anonim válasza:
43 ezer? Simán, van hogy sokkal hamarabb is. :)
7/16 anonim válasza:
Városban ha sokat fékezel, akkor elkophat, igen. Ha nem garanciális az autó, nem ragaszkodnék a márkaszervizhez, töredék árból kijön a munkadíj. Márkaszerviz és márkaszerviz munkadíja között is óriási különbségek vannak. Érdemes több helyről árat kérni. Szintén Opelem van, amiről idén járt le a garancia.
9/16 anonim válasza:
Én a renyómhoz vettem egy utángyártott féktárcsát, kb 30 ezer van benne, és túl sokat nem változott azóta.
A betét se.
Pedig fékezővilágbajnok vagyok.
A tárcsa párban volt 12 ezer, a betétek 6 ezer.
10/16 A kérdező kommentje:
Tavasszal jár le a garancia.Nem tudom,semmi jelzést nem mutat s rendszer.Nem hallok hangot se a fék körül eddig.Én januárban kicseréltetem,de azért kérdeztem rá,mert most rengeteg a kiadásom es jó lett volna,ha a januári fizuig kibírja...vagy hagyjam a garanciát es csináltassam meg mashol?Januárban mar meg tudnám náluk csináltatni,de ez most soknak hangzik.Sajnos en nem értek az autókhoz,hogy megnézzem a hibát.😌
2022. dec. 3. 13:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!