Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy csomó kábel/csatlakozó...

Egy csomó kábel/csatlakozó van a motortérben honnan tudják a szerelők megjegyezni,hogy melyik hol volt?

Figyelt kérdés
2022. dec. 1. 18:21
 1/6 anonim ***** válasza:
31%
Ez a szakmájuk.
2022. dec. 1. 18:22
 2/6 anonim ***** válasza:
45%

Úgy érted, ha teljesen szét kell bontani?

Nos a hosszuk miatt máshová nem ér el, és a csatlakozók sem egyformák. De fel is lehet cimkézni őket.

2022. dec. 1. 18:35
 3/6 anonim ***** válasza:
64%

Ezek a csatlakozók, ha hiszed, ha nem, már a gyártás során is problémát okoznak: ha kettőt felcserélnek vagy egyet fordítva dugnak be, már kész is a baj. Éppen ezért ezeket eleve úgy tervezik meg, hogy csak egyféleképpen lehessen összerakni. A hosszuk és a csatlakozók alakja biztosítja ezt.

De ha nem így van, akkor sincs gond: az autószerelők (nem, nem Szomszéd Jóska, Sógor Miska meg Haver Tibi) általában végiggondolják, mit fognak csinálni, tudnak több lépéssel előre gondolkodni, ezért még szétszerelés előtt felcímkéznek minden csatlakozót, hogy utána tudják, mit hová kell visszadugni, legyen az akár elektromos vezeték, akár üzemanyag-, akár vákuumcső.

2022. dec. 1. 21:08
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk egy szerelő gondolom tudja, mi mire való, tehát tudja, hogy honnan hova kell kötni a vezetéket. Én legalábbis még soha nem építettem úgy bármilyen eszközt, legyen az pici elektronika, számítógép alaplap vagy szinte gépészeti cucc, hogy ne tudtam volna, minek mihez kell kapcsolódnia.
2022. dec. 1. 21:11
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Vannak olyan vastag, érthetetlen hieroglifákkal teli könyvek, úgynevezett szervizdokumentációk, amiben minden benne van az adott típusról. A csatlakozó száma, lábkiosztása - azaz melyik ponton mi honnan hova megy.

Modernebb szerelők ezt már digitális formában használják.

2022. dec. 1. 21:54
 6/6 anonim ***** válasza:
Meg elég sok csatlakozó úgy van tervezve, kialakítva hogy csak egy helyre passzoljon be tehát elég hülye biztosra van megcsinálva. Van ami csak színben tér el egy hasonlótól de van ami formájában is. Meg egy csatlakozót sokszor úgy terveznek hogy csak egyféleképp lehessen összedugni főleg a polarítás miatt. Ott ahol esetleg toldások vanak vagy saruk ami szerintem már ritka de még akadhat ilyen, ott nem véletlen van a kábel valamilyen színnel jelölve mondjuk egy fekete kábel fehér csíkkal vagy kék kábel sárga csíkkal, most csak mondtam valamit, pont azért hogy ne legyen keveredés. De itt már sok múlik azon hogy mennyire figyel oda a szerelő.
2022. dec. 2. 15:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!