Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért csak lapos sarkú vékony...

Miért csak lapos sarkú vékony talpú cipőben biztonságos a vezetés?

Figyelt kérdés
2022. dec. 1. 04:33
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Mert jobban érzed a pedálokat, de nem fárad el úgy a lábad, mintha mezítláb vezetnél. Bár megjegyzem, túl van misztifikálva, motoros csizmában is olyan pillangómozgást lehet művelni a hátsó fékkel, hogy csak na, gyakorlat kérdése. Ha disznótorba megyek, gumicsizmában vezetek, és nem másabb, az első pár alkalommal kezdőként volt fura csak.
2022. dec. 1. 09:50
 12/16 anonim ***** válasza:
Szerintem olyankor leveszik és zokniban vezetnek
2022. dec. 1. 10:07
 13/16 anonim ***** válasza:
Nem CSAK abban biztonságos, hanem abban a legbiztonságosabb (ha csak a lábbeli szempontjából nézzük). Amúgy érzésre is sokkal jobb, próbáld ki sportcipő után bakancsban milyen.
2022. dec. 1. 13:33
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Pontatlan a kérdés.

A vezetés biztonsága nem csak a cipőtől függ.

A vezetés tanulásában segít, ha lapos sarkú, vékony talpú cipő van a tanulón.

Lehet vezetni magas sarkúban, gumicsizmában, bakancsban is, de miért jó a tanulónak, ha a cipő használattal is megnehezíti, kényelmetlenné teszi a tanulást?

Ami egyértelműen veszélyes, az a papucs, és hasonló lábbelik, amelyek leeshetnek a lábról.

Vészhelyzetben volt már eset arra, hogy lerepült a vezető lábáról a papucs, beesett a fékpedál alá, kitámasztotta a pedált, képtelen volt benyomni azt.

Jogosítvánnyal rendelkezőknél sem szokatlan, hogy a hosszabb vezetésekhez váltó cipőt vesznek fel, pl nők esetében többszáz kilométert levezetni annyira kényelmetlen sokaknak, hogy különösebb ösztönzés nélkül is inkább felhúznak egy lapos talpú vipőt, amit lecserélnek, amikor megérkeztek a célhoz.

2022. dec. 1. 14:49
 15/16 anonim ***** válasza:
65%
Hát az a helyzet hogy érezhető a különbség, a brutál bakancsomban nem is igen megy a heel&toe visszagangolásoknál sajnos.
2022. dec. 1. 16:48
 16/16 anonim ***** válasza:
70%

Nem csak abban biztonságos, de tanulási, összeszokási folyamat során sokkal jobb ha pontosan érzi az ember a pedálokat. Nyilván így sokadik év után már nem feltétlenül cserélek cipőt.

De például volt olyan, hogy régi, elkopott talpú cipő helyett vettem újat, ami fél-egy centi többletet jelentett, sokkal kevésbé kezeltem tisztán a pedálokat először, kellett pár kör mire megszoktam.

2022. dec. 1. 17:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!