Miért csak lapos sarkú vékony talpú cipőben biztonságos a vezetés?
Pontatlan a kérdés.
A vezetés biztonsága nem csak a cipőtől függ.
A vezetés tanulásában segít, ha lapos sarkú, vékony talpú cipő van a tanulón.
Lehet vezetni magas sarkúban, gumicsizmában, bakancsban is, de miért jó a tanulónak, ha a cipő használattal is megnehezíti, kényelmetlenné teszi a tanulást?
Ami egyértelműen veszélyes, az a papucs, és hasonló lábbelik, amelyek leeshetnek a lábról.
Vészhelyzetben volt már eset arra, hogy lerepült a vezető lábáról a papucs, beesett a fékpedál alá, kitámasztotta a pedált, képtelen volt benyomni azt.
Jogosítvánnyal rendelkezőknél sem szokatlan, hogy a hosszabb vezetésekhez váltó cipőt vesznek fel, pl nők esetében többszáz kilométert levezetni annyira kényelmetlen sokaknak, hogy különösebb ösztönzés nélkül is inkább felhúznak egy lapos talpú vipőt, amit lecserélnek, amikor megérkeztek a célhoz.
Nem csak abban biztonságos, de tanulási, összeszokási folyamat során sokkal jobb ha pontosan érzi az ember a pedálokat. Nyilván így sokadik év után már nem feltétlenül cserélek cipőt.
De például volt olyan, hogy régi, elkopott talpú cipő helyett vettem újat, ami fél-egy centi többletet jelentett, sokkal kevésbé kezeltem tisztán a pedálokat először, kellett pár kör mire megszoktam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!