Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért csak lapos sarkú vékony...

Miért csak lapos sarkú vékony talpú cipőben biztonságos a vezetés?

Figyelt kérdés
2022. dec. 1. 04:33
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Hát biztosabb mint a 10 centi magas sarkúban vagy egy gumicsizmában.
2022. dec. 1. 05:13
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Vastag talpúnál nem érzed, hogy melyik pedált nyomod.

Magassarkúnál, papucsnál meg nem tudsz rendesen erőt kifejteni, vagy beakad a pedálokba stb.

2022. dec. 1. 05:34
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Érezni kell, mennyire nyomod a pedált. Magas sarok meg beakad, letörhet. Mint ahogy a kétkezi melós se viseljen gyűrűt, vagy az ujja bánhatja. Veszélyes. Lehet, sosem lesz az, de egy alkalom már több, mint elég.
2022. dec. 1. 07:16
 4/16 anonim ***** válasza:
49%

De ilyenkor hogy csinálja, aki vezet? Mindenkinél váltócipő van a kocsiban?

Én most tanulok vezetni, és miután voltam bakancsban is most, hogy bejött ez a nagy hideg, értem és érzem a különbséget :D, csak most bajban vagyok, a bakancsom masszív vastagtalpú, a sneakerben záros határidőn belül fogok felfázni/megfázni/stb, de jobb híján abban megyek. Most még oké, na de ha majd leesik a hó?!

A tanpályán nem nagyon láttam padot, tanulói várót vagy ilyesmit, hogy oda bemennék minden alkalommal átvenni előtte-utána, a kocsiban meg egyrészt az óra ketyeg, másrészt elég kicsi - ami a tanuláshoz jó, de ilyen cipőváltós hajolgatós mutatványhoz kevésbé, mert nem belebújós zsupszcipő egyik se...

2022. dec. 1. 07:59
 5/16 anonim ***** válasza:
A papucs beakad ,leeshet a lábamról.A vastag merev talpú cipőbe meg nem érzem a pedált.Magassarkúba meg kényelmetlen vezetni.
2022. dec. 1. 08:00
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
5 vagyok.Nekem vannak váltóim a csomagtartóba. Tanuláshoz ha nincs lehetőség átvenni akkar vagy táskába legyen nálad valami,amit gyorsan át tudsz kapni,vagy kényelmesbe menj aznap.
2022. dec. 1. 08:03
 7/16 krwkco ***** válasza:
80%

"Én most tanulok vezetni, és miután voltam bakancsban is ..."

Bakancsban is lehet vezetni. Csak amikor vékony talpúról átáll az ember a vastagra, akkor úgy érzi, hogy másképp reagál a gáz.

Egy kis időt igényel az átállás.

Ha a bakancs emellett sokkal szélesebb, akkor gond lehet. Pl. a fék mellett megnyomhatod a gázt is. De többnyire ezzel nincs baj.

2022. dec. 1. 08:08
 8/16 anonim ***** válasza:
Most ezt komolyan magyarázni kell??
2022. dec. 1. 08:33
 9/16 anonim ***** válasza:
Egy perc átcserélni, utána egy órát vezetsz. Igen, lehet vinni cipőt szatyorban, saját autóban meg bedobod a másik ülés alá. Van fűtés az autóban külön lábra, nem fagysz meg. Délután pl. még a kabátot is levetem, úgy vezetek.
2022. dec. 1. 08:54
 10/16 anonim ***** válasza:
Igen, ha vastag nem érzed a pedált, az tapasztalat, nehezebben tudod mozgatni, lefulladásveszély, magassarkúval még nem próbáltam, szandál, papucs azokban meg lötyög, lecsúszik, izeg-mozog a lábad, szintén bizonytalanul tudod csak működtetni a pedálokat.
2022. dec. 1. 09:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!