Miért van ilyen sok autó, amelyek rossz fényszóróval közlekednek?
"semmi oldaljelzés vagy szélességjelzés nincs"
Ez már megint a szokásos kérdező aki szélességjelzőt meg oldalra világító fényszórókat akar a kocsikra... :D
Mert annyi esze van. Ettől még jobb amikor besötétedik akkor jó látási viszonyok között egyből kapcsolja a ködfényszórót vagy a távolságit nem tompítja sőt még a falvakban is ráteszi.
Másik kedvencem a parkoló járművön bekapcsolt tompított mintha helyzetjelző nem lenne rajta.
A fele világít vagy éppen az égbe szintén nagyon okos.
A legutálatosabb a tekergetős. Ismerős melyik faj ez? Városban sem reggel sem sötétedéskor de még esőben vagy ködben sem kapcsol semmit viszont amint elhagyja a bázist egyből pattintja is. Addig nem volt fontos neki látszódni.
Nagyon rossz világítási rendszerünk van amit az emberek ostobasága és a nappali menetfény tetőzött is. Télre be kellene kapcsoltatni mindenhol a tompítottat állandóra indulástól és kész óraállítastól október végétől március végéig és kész.
"Olyanból is van pár, akik házilag raktak bele valami xenont, amit szintén nem állítottak be. "
Az valószínűleg inkább valami gagyi kínai LED. Azért világít mindenhová, csak az útra nem. Persze a paraszt jól érzi magát vele, mert látja a fákat.
"Tél felé tűnik fel nekem igazán, hogy sok a "félszemű" autós,"
Nincs pénz H4-es izzóra. Mondjuk az ilyennek buszjegy való, nem autó. Általában nem azokak van kiégve, akiknek tényleg kb csak a szerviz képes kicserélni, hanem az ezeréves bontószökevényeknek.
Valamelyik este megy előttem egy autó, amin bal hátul semmi sem világít.
A következő kereszteződésben a pirosnál mellé állok.
Ráütök a kürtre és engedem le az ablakomat.
Bámul rám.
Mutatom, hogy ablak le.
Nem érti.
Ujra mutatom, és próbálok artikulálni: ABLAK.....
Végre megérti, leengedi.
Hello. Bal hátul nem világit egyik lámpa sem.
Válasz unott fapofával: ÉS????
Na ilyenkor megy el az életkedvem. :(
Nem tudom, hogy mit értesz az alatt, hogy sokat kell bontani, de az én autómon például ki kell venni a komplett lámpatestet elől is, ha az irányjelző izzóját akarom cserélni. Mégis kicserélem, mert zavar a gyors villogás. Egyébként olyan nagy bontást nem tudok elképzelni a Megane 2 esetében sem, ezeket azért nem úgy rakják össze, hogy 1 izzó miatt szét kelljen szedni az autó elejét, 1 lámpatest kivétele pedig bőven belefér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!