Mikor teszik már végre kötelezővé járművekben a kamerát? Sose tudná a szabálytalankodó hogy ki jelenti fel.
Rendben kérdező, legyen így. De csak speciális, minősített kamerákkal: GPS a sabesség és a hely rögzítése végett, és beépített memória, mondjuk 72 órányi, hogy ne lehessen kedvedre törölgetni a kártyáról, és kivágott részeket beküldeni.
Bejelentés esetén az erre a célra szolgáló, ügyfélkapu regisztrációhoz kötött program a teljes 72 órás felvételt elküldi a hatóságnak, megjelölve benne az általad közveszélyesnek, szabálysértőnek gondolt emberek felvételeinek időpontjait. Átlag autósnál a 72 óra az egy-két hónapi autózás.
Tehát a bejelentett illetőt megbüntetik, ha büntetőfékezett, felfüggesztettet kap.
Viszont a 72 órás felvétel során látható összes általad elkövetett szabálysértésért te is megkapnád a büntetést.
Nem lassítottál a zebránál? Sötétságrhán mentél át? Hopp, volt egy záróvonal átlépés? Nem indexeltél a körforgalomból kifelé?
Lehet hogy a felvétel bekültése után annyi büntetőpontot kapnál, hogy ugrana a te jogsid is.
Ez így hogy tetszik? Csak így fair play!
21es kivancsi lennék hány fotót, videót kaptál már eddig, hogy ennyire véded a közúti bűnözőket.
Lehet hogy én is elkövettem már pár szabálytalanságot, de azzal nem foglalkozna a rendőrség, zebránál úgy megyek hogy bármikor meg tudjak állni, piroson se megyek át, túl lassan se megyek, ellenben amiket a bpiautosok vagy totalcar oldalaira elküldtek, valszeg nem úszták meg.
A kérdezőnek nincs meg a kövi jelenet az biztos:
"- Jelentem, nem értem. Ez egy komoly névtelen feljelentés volt... géppel írva."
28 abban amúgy mi a vicc? A tanú cimű film tudom
de nem értem az iróniát. A géppel írva a poén benne vagy hogy névtelen?
Bocs eskü nem esik le a poén.
Akkoriban igen kevés embernek volt otthon írógépe. Veszélyes eszköz volt, stencilpapír használatával alkalmas volt akár kis szériás propagandaanyag készítésére is. (stencilezőgéppel egy csomó másolatot le lehetett húzni róla, jóval többet, mint amennyit indigós gépeléssel lehetett csinálni)
Tehát géppel írva: nem a sarki Mancinéni írta fel egy sajtcédulára ákombákom betűkkel, hanem valamely hivatalban készült, lakossági feljelentésnek álcázva.
Pont annyira ütős poén, mint a "de Virág elvtárs, ez már az ítélet", amikor Pelikán a vallomását magolná be éppen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!