Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan készüljek rá a vezetésre?

Hogyan készüljek rá a vezetésre?

Figyelt kérdés

Augusztusban volt meg a kresz, most megyek majd először vezetni. Nincs a családban autó, szóval mondhatni nulla tapasztalattal.

Átolvasgatom a kresz könyvet, kicsit frissíteni az emlékeket vizsga után, de ezen kívül hogy tudok "rákészülni" az első alkalomra, hogy ne legyek teljesen láma?

Fogalmam sincs, mire számítsak.

2022. nov. 23. 00:50
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Mi az a "teljesen láma"? Tőlem is megkérdezte első órán az oktató, hogy vezettem-e már, mondtam, hogy nem, 20 másodperccel később az első kanyarnál mondta, hogy nekem elhiszi. 6 plusz órával hibavonal nélkül tettem vizsgát. Nem tudsz rákészülni arra, amiről fogalmad sincs, azért van az oktató, hogy majd elmondja, amit kell.
2022. nov. 23. 01:17
 2/8 A kérdező kommentje:

1, Ne legyek teljesen hülye, béna, ügyetlen, satöbbi, válassz egy szimpatikus kifejezést, szövegkörnyezetből sejthető, hogy valami negatív illik oda. :)

De köszi a választ. Nyilván nem arra gondolok, hogy most hirtelen bepattanok valakinek a kocsijába a határban előre gyakorolni, csak néhány tippnek, tanácsnak örülnék, hogy kevésbé legyek görcsös, ennyi. :)

2022. nov. 23. 06:58
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Ja, nem a szó jelentésével van bajom, hogy láma, hanem úgy értettem, miért akarsz az első órán nem láma lenni? :) Azért mész, hogy tanulj. :) :) Ha görcsös természetű vagy, úgyis görcsölni fogsz az elején, nem is baj, az autó nem játékszer. Csak figyelj oda az oktatóra, és csináld, amit mond.
2022. nov. 23. 07:03
 4/8 anonim ***** válasza:

Úgy tudsz készülni, hogy lehetőleg kipihenten jelensz meg a gyakorlásokon, nem fáradtan.

A vezetés tanulás szellemileg lesz fárasztó, folyamatosan kell figyelni, kezdetben csak kevés, majd egyre több dologra.

A másik, amivel megkönnyítheted a dolgodat, az öltözködés: kényelmes laza ruha, vékony talpú cipő.

Ne akarj többet mutatni, mint amit valójában tudsz, semmi gond nincs abból, ha még soha nem vezettél, és módod sincs otthon gyakorolni, egyszerűen közöld azt az oktatóval, és ha kérdésed van, tedd fel neki, azért fizeted, hogy megtanítson vezetni, akkor is, ha semmi tapasztalatod nem volt eddig.

2022. nov. 23. 09:51
 5/8 anonim ***** válasza:
Sőt, akkor van igazán értelme, ha nem volt tapasztalatod. Én még olyat nem láttam, aki határban haverral vezetgetett, és ne arra ment volna el az oktatás egy része, hogy a hülyeségeket kineveljék a gyerekből. Kamionsofőr, buszsofőr gyerek elejétől kezdve úgy ment, mintha kormánnyal a kezében született volna, bárki másnál jobb tiszta lappal kezdeni.
2022. nov. 23. 10:19
 6/8 anonim ***** válasza:
*gyereke
2022. nov. 23. 10:19
 7/8 anonim ***** válasza:
Túlaggódod... csak egy jo tanacs, ha par alkalom utan azt erzed, h egy fsz az oktatod, turelmetlen, nem tanit rendesen, akkor csereld le...
2022. nov. 23. 11:51
 8/8 A kérdező kommentje:

7, Remélem, hogy ilyen nem lesz, augusztus óta várok rá, hogy sorra kerüljek, ha nem jön be, minimum ennyi lenne újra... :/

A kipihenttel az az egyetlen probléma, hogy munka után megyek, így tudom csak megoldani sajnos, úgyhogy remélem, menni fog így is. :) (A másik verzió hosszabb távon a reggel 7 lehet munka előtt, nos általában akkor még ébredezni szoktam... :D)

Köszönöm mindenkinek!

2022. nov. 23. 16:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!