Melyik a különb autó, egy benzines második generációs, pár éves Dacia Logan vagy egy 30 éves vagy annál is öregebb Audi 80 vagy bmw 3-as (szintén benzines)?
Az a baj, hogy a kérdés arra van kihegyezve, hogy te utálod a német autókat és sosem vennél, így képtelen vagy objektíven látni a dolgokat.
Bármikor szívesebben ülök egy 20 éves BMW-be vagy Audiba, mint egy vadiúj Daciaba. Többe kerül a fenntartásuk, de többet is nyújtanak mint autó. Akinek az autó nem csak egy közlekedőedény, szeret vezetni, élvezi az autózást, az teljesen máshogy látja a dolgokat. És ezzel nincs is baj.
Aki 20-30 éves prémium autót vesz, az saját magát veri át. Pénz nincs, de a prémium meg kell. Komolyan nem értem ezeket az embereket. Autózás, meg lélek. Hagyjuk már. Ezekkel mindössze gazdagnak próbálnak tűnni, pedig akinek van egy kis esze látja, hogy csak túl akarnak mutatni a lehetőségeiken.
Én személy szerint lenézem ezeket az autósokat. Ezek szoktak 5000-ért tankolni. Kivétel a Németországban hegesztő csúcsproli. Ő aztán meg akarja mutatni, hogy ő egy úr. Mindenki tudja, hogy nem így van.
El kell fogadni mindenkinek saját magát annak, ami. A többi hazugság.
Ez a felszínes prémium érzés rengeteg hátránnyal jár ám. Egy filléres szervizköltség más autónál, ennél egy jól látszó összeg.
Szerintem egy anyagi csőd az összes ilyen hulladék. Ezeket az autókat nem a tizedik tulajnak csinálták.
Senki nem fog térdre borulni az ilyenek előtt a Tescónál, hogy úristen mekkora nagy ember jöhetett ezzel 30 éves BMW-vel.
Komolyan a hideg kiráz az ilyen emberektől.
Aztán, hogy már messziről tudjuk, hogy egy mekkora őstulok ül egy ilyen tragacsban, ordít benne a lakossági technó. Hogy tényleg mindenki tudja, hogy egy buta paraszt ül az autóban.
#13 az a baj, hogy hülyeséget beszélsz. Persze van az a réteg aki a rajozás miatt vesz egy öreg szétrúgott szart, de van rengeteg olyan is (mint én) aki magasról teszik rá hogyki mit gondol róla. Saját magamnak veszem az autót, azért mert NEKEM TETSZIK. Nem érdekel más véleménye. Az meg, hogy egy jármű ilye gyűlöletet és megvetést vált ki belőled/belőletek, a ti szegénységi bizonyítványotok.
Egy jótanács: kicsit foglalkozz kevesebbet másokkal, boldogabb lesz az életed. Az ilyen szintű általánosítás nagyon toxikus, primitív dolog.
#15 mondjuk ha egy láthatóan igen jó állapotú 30 éves az a bmw akkor nyilván jön a rajongás, meg a dícséret.
de a #13 az eddig képtelen eljutni, szerinte minden ami használt az szar.
Nincs BMW-m de napi szinten úgy számolok minden érkezési idővel az autóimmal hogy 5-10 perces csevegés random emberekkel mindig van valami megállási ponton. :)
Az autó is egy olyan kommunikációs forma, mint a ruha vagy a hajviselet. Sok dolgot elárul a tulajdonosáról. Arról meg persze mindenkinek van joga véleményt alkotni. Persze hogy mit kezd a véleményével az már neveltetés kérdése.
Ha valaki gengszternek képzeli magát egy 20 éves fekete prémium autóban, akkor ne csodálkozzon, hogy a társadalom nagy része piti műmájernek fogja hinni, és így is fogja kezelni.
Azt nem értik meg az emberek, hogy a 20-30 éves prémium már nem prémium. Az volt 0-5 éves korában.
Szeretem a veterán autókat, nem azzal van a baj, hanem azzal, hogy egyeseket vert az apja gyerekkorában, ő meg így vezeti le a frusztrációit a társadalmon, hogy nagy embernek képzeli magát egy 1-2 milliós kocsitól. Aztán mindenki menjen az útjából, mert ő "prémiumban" ül. Ha nincs pénze, fogadja el. Az értelmesebb emberek emiatt nem fogják lenézni. Csak ezzel az egésszel magának is hazudik és a környezetének is.
Ezek az autó nem kényelmesebbek, mint az újabbak. Nem megbízhatóbbak. Nincs is jobb felszereltségük.
Hogy könnyebb legyen megérteni, hogy miről is beszélek, nézzétek meg kik járnak többnyire fekete prémium autókkal. Amiből persze mulatós szól vagy disco. Nahát ők nem mérnökök és managerek. Egy anyagias, felületes társaság.
Nekem egy régi, használt "prémium" van, abból is az egyik legkisebb. Megbízható forrásból van.
Valahol 1M felett keresek fejlesztőként, készpénzért vehetnék valami új vackot is. Nem hogy Daciát, hanem a most divatos bazi nagy pickupok (mint a Raptor) valamelyikét, vagy egy Teslát. Ha most én is sztereotipizálni akarnék, akkor azt mondanám, hogy ezeket veszik (hitelből) most azok, akik nagymenőnek akarnak látszani. De ne sztereotipizáljunk.
Eleve azért írok, hogy megmutassam, mennyire félrevezetők a sztereotípiák.
Ahány ember, annyi szempont van. Az enyémek, hogy az átlagnál kevesebbet autózok, nekem még egy megbízhatatlan autó is sokáig tart és egy régi olcsó autót nem sajnálok.
Vagy nézd meg a speedzone videóit, ezek képesek örülni még egy régi kétütemű Wartburgnak is, ők azokat az embereket képviselik, akik azért vesznek meg valamit, mert az okoz nekik örömet. Ami neked üröm, az lehet, hogy másnak öröm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!