Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Létezik olyan csepptöltő,...

Létezik olyan csepptöltő, amiben van akkumulátor, és ott lehet hagyni a motortérben?

Figyelt kérdés
2022. nov. 21. 23:32
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

"gyakorta csak hétvégén használom az autót"

Én is. Nem hétközbeni futkosásra használom. 9 éven át(!!!) nem volt ebből kifolyólag akku gondom. Ha egy hét alatt lemerül, ott valami gond van. Vagy az akku már a végét járja, vagy valami szívja folyamatosan.

2022. nov. 22. 17:42
 12/18 A kérdező kommentje:

Köszi ismételtem mindenkinek.

#8-9: Az akku cserélgetést nem csinálnám, de egyébként tippnek jó.

Építettem be feszmérőt a CD tár helyére,így látom, hogy mi az ábra.

#11: Ezekszerint én nem tartozom a szerencsések közé :) Van egyébként, hogy csak egy olyan 10-15km-t megyek hétvégén, ugyan, amióta meg van az akku (1 éves, mint írtam, így csak nem járja a végét), egyszer sem sikerült lemeríteni. Azt pedig nem tudom, mi szívhatja, ki van kapcsolva a dashcam azon funkciója, hogy parkolás közben is rögzítsen, és más sem fogyaszt.

2022. nov. 22. 22:16
 13/18 krwkco ***** válasza:

"Az akku cserélgetést nem csinálnám, de egyébként tippnek jó."

Ha esetleg mégis akkora bajba kerülsz, hogy töltéshez ki kell venni a gyengélkedő akksit, akkor megteheted, hogy a kábelvégekre rákötsz két vezetéket. És a motortérből diszkréten kilógatod az autó alá. És akkor a feltöltött akksira az autó mellett rácsatlakozva ki tudod nyitni az ajtókat.

2022. nov. 22. 22:24
 14/18 A kérdező kommentje:
A legutóbbi szerencsétlen csillagálláskor pontosan így tettem, még az előző akkuval. Az autót már nem indította, de a központi zár még működött. Azt hiszem, bikakábelt csatlakoztattam, hogy tudjam nyitni az autót, amikor feltöltött az aksi itthon.
2022. nov. 22. 22:35
 15/18 anonim ***** válasza:

"1 éves, mint írtam, így csak nem járja a végét), egyszer sem sikerült lemeríteni. Azt pedig nem tudom, mi szívhatja, ki van kapcsolva a dashcam azon funkciója, hogy parkolás közben is rögzítsen, és más sem fogyaszt."

Ez önmagában nem jelent semmit. 1 éves akku is lehet gyári hibás, pl cellazárlatos. Főleg ha mélykisülésbe lett többször merítve. Terhelővillával mennyi az indítóárama a gyári értékhez képest? Mennyi az autós nyugalmi áramfelvétele?

Ezért kellene pontosan kimérni, nem találgatni, hogy szerinted így meg úgy... távgyógyításban mi se fogjuk tudni megmondani a tutit. Generátorodnak pl mennyi a töltőfeszültsége? Nézted már? Generátor meghibásodás sem olyan extrém ritka jelenség, mint hiszed. Lehet hogy az nem tölt vissza rendesen.

Az biztosan nem normális, hogy egy 1 éves akku nem bír ki egy hét állást.

2022. nov. 23. 06:57
 16/18 A kérdező kommentje:
Hálás vagyok a tippekért, hogy mit mérjek meg, utána fogok menni, amint oda jutok.
2022. nov. 24. 20:21
 17/18 krwkco ***** válasza:

"mit mérjek meg, utána fogok menni, amint oda jutok."

Ha nyugalmi áramot akarsz mérni, akkor vedd figyelembe, hogy a mai autókban a kompjuterek akár félórát is elbeszélgetnek egymással mielőtt elszundítanak és beáll a minmális fogyasztású állapot.

2022. nov. 24. 20:25
 18/18 A kérdező kommentje:
Hopp, úgy tűnik, nem küldtem el az üzenetem. Régi az autó, de köszi!
2022. dec. 2. 10:11
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!