Létezik olyan csepptöltő, amiben van akkumulátor, és ott lehet hagyni a motortérben?
"gyakorta csak hétvégén használom az autót"
Én is. Nem hétközbeni futkosásra használom. 9 éven át(!!!) nem volt ebből kifolyólag akku gondom. Ha egy hét alatt lemerül, ott valami gond van. Vagy az akku már a végét járja, vagy valami szívja folyamatosan.
Köszi ismételtem mindenkinek.
#8-9: Az akku cserélgetést nem csinálnám, de egyébként tippnek jó.
Építettem be feszmérőt a CD tár helyére,így látom, hogy mi az ábra.
#11: Ezekszerint én nem tartozom a szerencsések közé :) Van egyébként, hogy csak egy olyan 10-15km-t megyek hétvégén, ugyan, amióta meg van az akku (1 éves, mint írtam, így csak nem járja a végét), egyszer sem sikerült lemeríteni. Azt pedig nem tudom, mi szívhatja, ki van kapcsolva a dashcam azon funkciója, hogy parkolás közben is rögzítsen, és más sem fogyaszt.
"Az akku cserélgetést nem csinálnám, de egyébként tippnek jó."
Ha esetleg mégis akkora bajba kerülsz, hogy töltéshez ki kell venni a gyengélkedő akksit, akkor megteheted, hogy a kábelvégekre rákötsz két vezetéket. És a motortérből diszkréten kilógatod az autó alá. És akkor a feltöltött akksira az autó mellett rácsatlakozva ki tudod nyitni az ajtókat.
"1 éves, mint írtam, így csak nem járja a végét), egyszer sem sikerült lemeríteni. Azt pedig nem tudom, mi szívhatja, ki van kapcsolva a dashcam azon funkciója, hogy parkolás közben is rögzítsen, és más sem fogyaszt."
Ez önmagában nem jelent semmit. 1 éves akku is lehet gyári hibás, pl cellazárlatos. Főleg ha mélykisülésbe lett többször merítve. Terhelővillával mennyi az indítóárama a gyári értékhez képest? Mennyi az autós nyugalmi áramfelvétele?
Ezért kellene pontosan kimérni, nem találgatni, hogy szerinted így meg úgy... távgyógyításban mi se fogjuk tudni megmondani a tutit. Generátorodnak pl mennyi a töltőfeszültsége? Nézted már? Generátor meghibásodás sem olyan extrém ritka jelenség, mint hiszed. Lehet hogy az nem tölt vissza rendesen.
Az biztosan nem normális, hogy egy 1 éves akku nem bír ki egy hét állást.
"mit mérjek meg, utána fogok menni, amint oda jutok."
Ha nyugalmi áramot akarsz mérni, akkor vedd figyelembe, hogy a mai autókban a kompjuterek akár félórát is elbeszélgetnek egymással mielőtt elszundítanak és beáll a minmális fogyasztású állapot.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!