A versenymotorokban van a motorokban generátor?
Ez szerintem attól függ, hogy milyen megoldású gyújtás van a motorban. Az én motoromnak pl nem kell akkumulátor a gyújtáshoz, illetve a világításhoz, az csak az index, meg a digi kilométeróra miatt van benne. Viszont ha mérlegelünk, akkor egy akkut elhagyni még mindig súlyban jobb választás mint a generátort kiszerelni. Viszont azt el tudom képzelni, hogy a generátorról leszerelik a felesleges tekercseket, amik a világításért, töltésért felelősek, és csak a gyújtás tekercsét hagyják meg. Esetleg könyebb LiPo akkut használnak mint amit a modellezők.
Akkuval is sokáig el lehet menni, ott van Motogubby esete, mikor a görögöknél elment a generátora, és úgy jött haza, hogy cserélgette az akkut az egyik motoros társával.
De kocsival én is elmentem cirka 50km-t, mikor nem volt töltésem, persze világítás nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!