Kocsi reggel nem indul generátor és akku csere után?
Múlt héten volt generátor és akku csere, de ma reggel ismét nem tudtam elindulni. Elfordítottam a kulcsot, "nyögött" egyet a motor és annyi. Műszerfal is kialudt. Mi a fene van most?! Ráköltöttem több mint 100 ezret a genertár és az akksi cserére :/
2007-es Sokda Fabia.
ha a generátor töltőfeszültsége rendben volt, akkor az aksi valamiért csak ímmel-ámmal vette a töltést. Ha a mostani külső töltés után hibátlan az aksi, akkor bizony valami a tudtodon kívül leszívja az aksit...ez általában hibásan működő riasztó, vagy bekapcsolva felejtett rádió teljesen levett hangerővel..
...nagyon ritka(pláne Bannernél) hogy az aksi önfogyasztása valami miatt nagy(ez felújított akkumulátornál fordul elő. Ilyenor egy éjszaka alatt simán letérdel.
#8 Azzal csak magadnak fogsz ártani. Sokkal többet fogsz elérni, ha nem vagy tahó kretén, mivel itt a szerelő valószínűleg semmiről sem tehet.
1) Bizonyára nem ő rugdosta, van neki jobb dolga is.
2) Ha valami leszívja az akksidat, az a te saját autód hibája, nem a szerelőé, szóval mégis milyen jogon vonod őt felelősségre, főleg "kiverem a balhét" hangnemben?
Kicsit állítsál már magadon. Ha normálisan odamész, elmondod a problémát és tényleg egyértelmű sérülés látható az akksin, akkor azt garanciába ki tudják cseréltetni. De csak megismétlem, hogy hiába cserélik ki az akksit, az új is tönkre fog menni, ha az autód szar és azt is mélykisülésig meríti. De ha odaállsz púposkodni, mintha te lennél a valaki, akkor jó eséllyel úgy el fognak zavarni a picsába, mint a huzat. Az akksi garanciapapírját valószínűleg a te nevedre írták, szóval mehetsz te garanciát érvényesíteni (nem olyan egyszerű, mint ahogy azt te hiszed), meg utána szerelheted be magadnak is. Én legalábbis tuti elzavarnálak, mondom ezt elsőkézből, autószerelőként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!