Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mikortól húzhatok utánfutót...

Mikortól húzhatok utánfutót friss jogsival?

Figyelt kérdés

Annyit tudok hogy kezdő Bjogsival vagy minek nevezik 2 évig nem húzhatok futót, de ha nekem már 1 évvel előtte megvolt az AM jogsim akkor már csak 1 évig vagyok friss jogsis?

Homályosítsatok fel kérlek.

Köszönöm

2022. nov. 17. 13:48
 1/4 anonim ***** válasza:
97%
Az első nemzetközi kategória megszerzésétől számít a két év.
2022. nov. 17. 13:50
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

41%-os!

Szeretném tudatni veled, hogy a magyar szabályozás szerint a vezetési jogosultság első alkalommal történő megszerzésének napjától számított két évig a vezetői engedély kezdő vezetői engedélynek minősül.

Tehát nem B-ből kell meglennie a két évnek, hanem a legelsőtől.

Ha már van más nemzetközi jogsid, annak megszerzésétől ketyeg az idő.

Mondjuk motort már húsz éve vezetsz, megszerzed a B-t, akkor a frissel is vontathatsz.

2022. nov. 17. 14:27
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha egy év múlva meglesz a B jogsid (ha még nincs), akkor már vontathatsz.
2022. nov. 17. 14:34
 4/4 anonim ***** válasza:
54%
Off topic: mekkora baromság ez az egész szabályozás? Én pl. 14 évesen megcsináltam az M kategóriát, amit később átminősítettek AM-re, így mire a B meglett, már volt több, mint 2 év "nemzetközi kategóriás tapasztalatom". Időközben megcsináltam a korlátlan T kategóriát, amivel bármekkora vontatmányt húzhatok MG vontatóval, mégis ha nem lett volna AM jogsim, személyautóval várnom kellett volna 2 évet, hogy húzhassak egy 750 kg-s könnyűpótot, mivel a T csak nemzeti kategória. Nem hülyeség ez egy picit? Mégis milyen tapasztalata lehet valakinek a vontatmány kezeléséről, aki 2 évet motorozott B kategória előtt?
2022. nov. 19. 21:00

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!