Opel Astra F miért remeg elinduláskor?
Üdv mindenkinek!
Van egy C14SE motoros F Astra-m. Olyan problémám vele, hogy valamikor, amikor ő épp úgy gondolja, elinduláskor amikor fogáspontig emelem a kuplungot, elkezd remegni/pattogni, rázza a váltókart eszeveszett módon, néha ki is dobja 1-esből.. Elindulni is alig lehet vele ilyenkor. Vezethetettlen ilyenkor az autó, nem is kell mondanom.. Valamikor egész nap nem csinálja, valamikor első elinduláskor, utánna abba marad nap végéig.. Az a bosszantó benne, hogy nem állandó probléma. Rendkívüli módon elveszi a kedvem a kocsitól amikor ezt csinálja.
Egy nagyon jól karbantartott autó egyébként, hobbi autó, de jelenleg ő a mindennapim. Mindig mindent megkap, és a lehető legjobbat mindenből.
Nem teljesen gyári a kocsi, van rajta egy hengerenkénti leömlő, meg egy 3 lépcsős Szuromi-tengely, de szoftveresen nincs hozzáigazítva. Mondták már nekem hogy a tengely lehet ennek az oka, de tuti hogy nem, mert állandóan előjönne ez a probléma.
Ötletek esetleg? Vagy hasonló volt valakinek?
Mindenkinek köszönöm előre is a válaszokat!
Hát lehet, a váltótartó megadta magát.
Bár ha jól emlékszem az F astráknál előre került a motortartó a hossznyúlványra, e kadetten volt felül, opelék rájöttek, ott volt jó helyen, ezért g astránál visszarakták, ahol az e kadetten volt.
Ez ilyen f astra rigolya volt, ha egyenetlen a hengerekben a gyújtás, jobban előjött a rángatás.
Dízelnél, porlasztóhibáknál volt ez főleg, a nagy tömeg miatt.
Az is lehet a kuplungtárcsameg van szakadva , libbenve és ezért rángat.
De lehet a motortartó is.
Köszönöm mindenkinek az eddigi válaszokat!
A váltótartó bakra, illetve kuplungra én is gondoltam, de továbbra is az bosszant, hogy ha mondjuk a kuplung kuka lenne, akkor állandóan rázkódnia kellene.
Mindig OMV 95 Maxmotiont tankoltam amíg elérhető volt, most egy ideig MOL 95-öt kapott, mert mire odaértem az OMV-re, általában elfogyott a sima 95-is. Most megint OMV sima 95-öt kapott. De amikor végig OMV benzint kapott akkor is volt a jelenség sajnos.
Nem állandóan csinálja ha szar kuplung.
Az üzemanyagnak ehhez semmi köze.
#5 Ja oké akkor biztos hazudok...
Nyilván most már tudjuk, hogy nem a benzin az oka, de azért nem kellene ok nélkül hülyeséget mondanod. A benzinnek is LEHET hozzá köze.
" elinduláskor amikor fogáspontig emelem a kuplungot, elkezd remegni/pattogni, rázza a váltókart eszeveszett módon, néha ki is dobja 1-esből."
6. Legalább olvasd el a kérdést .
Nem benzin, értsd meg.
Pont ugyan ezt csinálja pont így az én c14se F Astrám.
Lehet tudni mi lett a megoldás?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!