Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mekkora a legnagyobb lakókocsi...

Képernyőkép kérdése:

Mekkora a legnagyobb lakókocsi amit még B kategóriás engedéllyel húzhatok? Konkrét típusok érdekelnének linkek akár hirdetések is innen onnan vagy cikkek.

Figyelt kérdés
2022. nov. 8. 22:46
1 2 3 4 5
 21/41 A kérdező kommentje:

Igazából a maximumot keresem ami még lehetséges Bár jó kérdés ha egy minimális plusszal jóval drágább akkor már nem éri meg de ha nagyjából ugyanannyi az ára akkor megértheti egy kicsivel nagyobb.

Az avatás amikor választasz egy spice os meg egy spájz nélküli lakást melyiket választanád? Szerintem még akkor is megéri a spájz os ha egy kicsivel drágább. Sőt még akkor is ha nem arányosan drágám hanem egy kicsivel Még annál is drágább nyilván ha jóval drágább akkor az ember már inkább lemond a spajzrol.

2022. nov. 10. 06:49
 22/41 anonim ***** válasza:
Azért egy lakókocsinál nem biztos, hogy jó ötlet a súlyhatárokat feszegetni. Egy teljesen kihegyezett súlyú szerelvény vontatása nem túl biztonságos. Egyszer behintázik, azt már nehéz megfogni és ha borul, akkor már csak fahulladék marad belőle. Rosszabb esetben a vonójárművet is viszi magával.
2022. nov. 10. 07:01
 23/41 A kérdező kommentje:
Hát szerintem már 1500 kiló is nagyon sok ilyen szempontból bár igaz hogy múlhat valóban egy helyzetben azon a 250 kiló plusz on is hogy borulás lesz vagy sem. Viszont ebből kiindulva Akkor már inkább le kell tenni tényleg A vizsgát C-re és akkor egy jóval nagyobb autóval lehet húzni az 1500 kg-os utánfutót...
2022. nov. 10. 07:15
 24/41 anonim ***** válasza:

Inkább a B+E kellene és akkor már egy 3 tonnás terepjáróval simán és biztonságosan húzható egy 2-2,5 tonnás lakó.

Én évek óta lakókocsizok, de egy viszonylag nagy terepjáróval egy kicsi 600 kilós lakót húzok. Ez nekem elég és B kategóriával amúgy sem férne sokkal nagyobb a 3,5 tonnás súlyhatárba. Nincs is problémám vele, bárhol elhúzom.

Egy barátom hasonló kategóriás terepjáróval, 2 tonnára engedélyezett vonóhoroggal, 1,8 tonnás lakót húzogat és bizony volt rá példa, hogy erős szélben autópályán megtologatta az autó hátulját, a havernak meg a haja is égnek állt ijedtében. Szerencsére le tudta lassítani, meg a stabilizált vonófej is segíthetett, de rögtön visszavett a tempóból.

Szóval a lakókocsinál nem árt a súlyhatárt némileg alacsonyabban tartani a biztonságos közlekedésért és akkor még a súlyelosztásról nem is beszéltünk!

2022. nov. 10. 07:46
 25/41 A kérdező kommentje:

Köszi a tanácsokat.

Mondjuk a B+E pontos szabályát már nem ismerem, mivel csak AB-m van.

2022. nov. 10. 07:58
 26/41 anonim ***** válasza:
A pontos szabályozást én sem ismerem, de egy másik haver B+E jogsival simán trélerezik akár külföldről is ML mercivel és 3,5 tonnás két autós futóval. Ez a szerelvény így már 7 tonna körül van összsúlyban.
2022. nov. 10. 08:26
 27/41 A kérdező kommentje:
Mondjuk ez a szél elég meggyőző volt
2022. nov. 10. 09:01
 28/41 anonim ***** válasza:
BE-vel 3,5 t + 3,5 t-t vihetsz.
2022. nov. 10. 09:03
 29/41 A kérdező kommentje:
Köszi. De ehhez végképp atmeno fekesnek kell lennie nem?
2022. nov. 10. 09:26
 30/41 A kérdező kommentje:
Mondjuk 3.5+2 tonna lehet megy rafutofekkel is, vagy mi a határ?
2022. nov. 10. 09:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!