Mekkora a legnagyobb lakókocsi amit még B kategóriás engedéllyel húzhatok? Konkrét típusok érdekelnének linkek akár hirdetések is innen onnan vagy cikkek.
Igazából a maximumot keresem ami még lehetséges Bár jó kérdés ha egy minimális plusszal jóval drágább akkor már nem éri meg de ha nagyjából ugyanannyi az ára akkor megértheti egy kicsivel nagyobb.
Az avatás amikor választasz egy spice os meg egy spájz nélküli lakást melyiket választanád? Szerintem még akkor is megéri a spájz os ha egy kicsivel drágább. Sőt még akkor is ha nem arányosan drágám hanem egy kicsivel Még annál is drágább nyilván ha jóval drágább akkor az ember már inkább lemond a spajzrol.
Inkább a B+E kellene és akkor már egy 3 tonnás terepjáróval simán és biztonságosan húzható egy 2-2,5 tonnás lakó.
Én évek óta lakókocsizok, de egy viszonylag nagy terepjáróval egy kicsi 600 kilós lakót húzok. Ez nekem elég és B kategóriával amúgy sem férne sokkal nagyobb a 3,5 tonnás súlyhatárba. Nincs is problémám vele, bárhol elhúzom.
Egy barátom hasonló kategóriás terepjáróval, 2 tonnára engedélyezett vonóhoroggal, 1,8 tonnás lakót húzogat és bizony volt rá példa, hogy erős szélben autópályán megtologatta az autó hátulját, a havernak meg a haja is égnek állt ijedtében. Szerencsére le tudta lassítani, meg a stabilizált vonófej is segíthetett, de rögtön visszavett a tempóból.
Szóval a lakókocsinál nem árt a súlyhatárt némileg alacsonyabban tartani a biztonságos közlekedésért és akkor még a súlyelosztásról nem is beszéltünk!
Köszi a tanácsokat.
Mondjuk a B+E pontos szabályát már nem ismerem, mivel csak AB-m van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!