Tényleg csinál valamit a rendőrség, ha bejelentem hogy meghúzta az autómat egy másik autó? (van rendszám)
Pár napja egy másik autós meghúzta az autónk oldalát, majd padlógázzal elhajtott.
Én láttam az esetet, le is fotóztam gyorsan a rendszámot.
Pár ismerősöm azt mondja rendőrt kellett volna hívnom.
Ennek tényleg van értelme?
1. A vészhelyzeti segélyhívót nem vészhelyzetben lehet csak használni? Egy autó megkarcolása nekem valahogy nem az.
2. Tulajdonképpen semmivel nem tudom bizonyítani, hogy az az illető húzta meg a kocsit. Csak az én állításom van, meg egy fotó egy autó hátuljáról. Ez alapján lehet hogy reggel a kertkapuban húztam meg, vagy egyenesen én mentem neki a másiknak, csak megpróbálom rákenni. (Speciel engem nem nyugtatna meg ha bemondásra büntetnének)
A konkrét kárt egy utánfutó okozta, szóval hiába nézegetnék a másik autót, azon nem találnának sérülést vagy a miénkről származó festéknyomot.
Semmi egyértelmű bizonyítékom nincs.
Mit gondoltok, ilyen esetben tényleg van értelme rendőrt hívni? Csinálnak bármit? Tapasztalatok?
Magánvéleményem: A kárérték aránytalansága miatt nem.
A rendszám alapján persze könnyű megtalálni a tulajdonost, de ha azt mondja, hogy ő márpedig akkor az igazak álmát aludta, és az egyetlen slusszkulcsot füldugóként alkalmazza, akkor merre tovább.
Festéknyomokat persze lehetne vizsgálgatni, de nem olcsó mulatság.
Igen, nekem is ez a gyanúm sajnos. :(
Az én magánvéleményem, hogy kellett volna lennie benne annyi tisztességnek és felelősségnek hogy rendőr nélkül is megáll és megbeszéljük hogy akkor milyen módon rendezzük az anyagiakat... :(
Lehet elég már az is, ha rá telefonál a rendőrség.
Munkatársamnak is neki mentek, megtörték a kocsit, szemtanú jött be az irodába, hogy látta ki az, felírta a rendszámot. Hívták a rendőrséget, a rendőrök felhívták az illetőt aki még aznap jelentkezett az irodában, hogy töltsenek kárbejelentőt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!