Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Tényleg csinál valamit a...

Tényleg csinál valamit a rendőrség, ha bejelentem hogy meghúzta az autómat egy másik autó? (van rendszám)

Figyelt kérdés

Pár napja egy másik autós meghúzta az autónk oldalát, majd padlógázzal elhajtott.

Én láttam az esetet, le is fotóztam gyorsan a rendszámot.

Pár ismerősöm azt mondja rendőrt kellett volna hívnom.

Ennek tényleg van értelme?

1. A vészhelyzeti segélyhívót nem vészhelyzetben lehet csak használni? Egy autó megkarcolása nekem valahogy nem az.

2. Tulajdonképpen semmivel nem tudom bizonyítani, hogy az az illető húzta meg a kocsit. Csak az én állításom van, meg egy fotó egy autó hátuljáról. Ez alapján lehet hogy reggel a kertkapuban húztam meg, vagy egyenesen én mentem neki a másiknak, csak megpróbálom rákenni. (Speciel engem nem nyugtatna meg ha bemondásra büntetnének)

A konkrét kárt egy utánfutó okozta, szóval hiába nézegetnék a másik autót, azon nem találnának sérülést vagy a miénkről származó festéknyomot.

Semmi egyértelmű bizonyítékom nincs.

Mit gondoltok, ilyen esetben tényleg van értelme rendőrt hívni? Csinálnak bármit? Tapasztalatok?

2022. nov. 7. 16:38
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Magánvéleményem: A kárérték aránytalansága miatt nem.

A rendszám alapján persze könnyű megtalálni a tulajdonost, de ha azt mondja, hogy ő márpedig akkor az igazak álmát aludta, és az egyetlen slusszkulcsot füldugóként alkalmazza, akkor merre tovább.

Festéknyomokat persze lehetne vizsgálgatni, de nem olcsó mulatság.

2022. nov. 7. 16:56
 2/6 A kérdező kommentje:

Igen, nekem is ez a gyanúm sajnos. :(

Az én magánvéleményem, hogy kellett volna lennie benne annyi tisztességnek és felelősségnek hogy rendőr nélkül is megáll és megbeszéljük hogy akkor milyen módon rendezzük az anyagiakat... :(

2022. nov. 7. 17:00
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Helyszínelést lehet kérni és bejelentést tenni, hogy cserbenhagyásos baleset történt. A baleseti bejelentőt szépen kitöltöd az adataiddal, a másik fél adatainál beírod a rendszámot. A rendőr meg tudja mondani, a másik félnek melyik a biztosítója, oda beküldöd a kárbejelentőt, rendőrségi jegyzőkönyvet, fényképeket és kész. Ha a vétkes félnek nem volt biztosítója, akkor a saját biztosítóddal vedd fel a kapcsolatot, ők segítenek.
2022. nov. 7. 17:37
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Egy próbát megér, egyik ismerősömnek sikerült így utólag behajtania a kártérítést.
2022. nov. 7. 17:37
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Lehet elég már az is, ha rá telefonál a rendőrség.

Munkatársamnak is neki mentek, megtörték a kocsit, szemtanú jött be az irodába, hogy látta ki az, felírta a rendszámot. Hívták a rendőrséget, a rendőrök felhívták az illetőt aki még aznap jelentkezett az irodában, hogy töltsenek kárbejelentőt.

2022. nov. 7. 18:30
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Bejelentheted, de 30 múlva gyanúsíott hiányában megszüntetik a nyomozást
2022. nov. 8. 10:21

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!