Benzines autóval mért rosszabb nekem el indulni ?
Figyelt kérdés
Dieselen tanultam vezetni és meg szoktam azt hogy ott engedem a kuplungot el kezd gurulni a autó és adok neki gázt és megy . Viszont a benzines autónál hiába engedem a kuplungot ott egyáltalán nem fog a autó meg indulni ? Mert vezettem egyik haverom autóját ami benzines ott nagyon fent fogott a kuplung még mikor fel se engedtem a kuplungot már kis gázt kellett is neki adnom mert ha nem le fulladt viszont mivel nagyon fent fogott neki a kuplung alig bírtam ki tapasztalni. Létezik olyan hogy nagyon fent fog egy autóba a kuplung ?2022. nov. 7. 16:13
1/21 A kérdező kommentje:
Májusban raktam le a jogsit és most apum autóját vezetem .
Viszont autó vásárlás előtt vagyok szerintetek akkor inkább maradjak a dieselnél ? 22F
2022. nov. 7. 16:13
2/21 anonim válasza:
Viszont a benzines autónál hiába engedem a kuplungot ott egyáltalán nem fog a autó meg indulni ?
De, csak finomabban kell csinálni.
Létezik olyan hogy nagyon fent fog egy autóba a kuplung ?
Persze.
3/21 anonim válasza:
Gyakorlatilag annyi a különbség, hogy már nyomhatod hamarabb a gázt neki, nem miután már gurul az autó. Ez kompenzálja a fordulatszámesést. Annyi, hogy ha még nem emel a kuplung, akkor felbőg a motor, de azt pár hét alatt megtanulja az ember, hogy mikor és mennyit kell nyomni ezt elkerülvén. Ezért bevállalni a dízel költségvonzatait, hát nem tudom. Akkor már egy automata is lehetne ennyi erővel.
4/21 anonim válasza:
Valamilyen szinten függ az autó egyedi adottságaitól is, milyen a kuplung,milyen állapotban van(ettől van a fent fogás), milyen hosszú az 1-es.
Azon felül jön az is hogy a szívóbenzines alul elég nyomatékszegény( nem a 2.0-2.5 meg v6 ra gondolok) így egy kicsit nagyobb gázzal kell megtámogatni az elindulást mint egy dízelnél vagy egy turbós benzinesnél.
5/21 anonim válasza:
Persze. Az, hogy fent fog a kuplung a kuplung korából is adódik, de max. 1 óra megszokni, tapasztalat. Az meg, hogy gáz nélkül induljon valami, értem, hogy dízel személyautónál így van, de egy dízel Ford Transitnál már például nincs. Azt is el kell tudni vezetni, sosem tudhatod, mikor kényszerülsz rá (olyan van rokonnak, olyan a cég által kölcsönadott stb.)
6/21 anonim válasza:
Újabb autók már indulnak kuplungra is, pl. Fiesta. Hiába benzines.
7/21 anonim válasza:
#6 mert az újabban benne van a "nemtanultammegvezetni" segítő elektronika. 20 éve még az volt a baj, hogy teherautóban nincs szinkrongyűrű, és senki nem tanult dupla kuplungot, most már benzinessel sem bírnak elindulni a mazsolák. Az ilyenek miatt kell félelemben élni egy emelkedőn...
8/21 anonim válasza:
#7 20 éve is volt ilyen, nem mai fejtés ez már
9/21 anonim válasza:
#8 Csak 20 éve alig pár ember fizette meg az olyan autót, amiben volt ilyen funkció. Néha elképeszt az itteni válaszolók meglátása, mintha egy más országban élnétek.
10/21 anonim válasza:
#7 nem kell ráállni a másikra 20 centire.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!