Szerintetek lehet baj belőle ha no name kúton tankolás
után tettem el a motort?
Figyelt kérdés
no name kúton 95-ös benzinnel van tele a tank, de liqui moly benzin stabilizátor van benne, összelötykölve a tankban + járattam a motort negyed órát ahogy írta a leírása. De utólag kicsit bánom hogy nem 100-asat tankoltam így utoljára, vagy legalább elmehettem volna valami nevesebb kútra (ez volt útban és nem gondoltam volna hogy nem megyek többet már idén). szerintetek áprilisig (első használatig kb) lesz baja? esetleg ha megjáratom leglább pár hetente 10-15 percet hogy cserélődjön azért egy kicsit? vagy mindenképp le kéne cserélni? 2009-es er6f a motor.
én is elkövettem azt a hibát, hogy havonta egyszer járattam negyed órát.
Ezt ma már véletlenül sem szabad. Ha járatni akarom, elmegyek egy húsz kilométeres körre, az alatt átmelegszik, átjáródok minden.
A 95-össel nem lesz gond, még névtelen kútról származóval sem...ha egy évig állna, akkor talán, de az sem biztos. (sok per lenne, ha igaz lnne)
Úgyhogy nyugi, jól csináltad.
2022. nov. 7. 12:14
2/17 anonim válasza:
15 perces járatassal csak ártasz, semmit sem segít.
2022. nov. 7. 12:20
3/17 anonim válasza:
Nem lesz gond, egy noname kút is a MOL-tól szerzi az üzemanyagot.
2022. nov. 7. 12:21
4/17 anonim válasza:
#3 Ezt a "mindenki MOL-tól veszi" dumát felejtsük már el. Én hiába veszem ugyanonnan a húst, ahonnan a profi szakács, akkor sem fogok ugyanolyan finomat főzni. A MOL-tól csak az alap benzin megy, onnantól minden kút saját maga adja hozzá az adalékokat és aki szerint a noname lesz olyan jó, mint egy OMV vagy Shell, az erős vakságban él.
2022. nov. 7. 12:28
5/17 anonim válasza:
#4 Ja csak alap 95-ös benzinben szerinted milyen adalék van? Az etanoltartalom pedig megegyezik, max 0.1% eltéréssel.
Amúgy az OMV aki még maga hoz be sajátot, a Shell kutakat is a MOL látja el.
2022. nov. 7. 12:32
6/17 anonim válasza:
#4 Az alap benzinhez képest nagyon is sok adalék van benne, a 95-ben is, mivel az alap benzin nem tartalmazza az EU-s előíráshoz fontos dolgokat. Az csak natúr olajpárlat, 100% benzin. Az EU-s előírás teljesítéséhez elég sokat kell még hozzátenni és itt jön ki a különbség, hogy melyik mennyit és legfontosabb, milyen minőségűt.
2022. nov. 7. 12:39
7/17 anonim válasza:
4. Te hagyd már ezt a sületlenséget, nem keverik a kutak az üzemanyagot!!!
Amit kapnak ugyan úgy adják tovább.
2022. nov. 7. 12:50
8/17 anonim válasza:
Nem lesz gond
2022. nov. 7. 12:53
9/17 anonim válasza:
Én biztos nem lennék nyugodt és inkább leengedném, és betölteném az autómba. Az 50-es motoromban is most 100-as van. Nem egy motorszerelős videót láttam, amiben a szerelő szidta a 95-ös benzint, mert a motorok nem erre vannak kitalálva, az állásban megtámadja az etanol a fém és gumi alkatrészeket. Egyik videóban mutatta is a szerelő, hogy a zöld 95-ös pár hét után sárga lesz. Alábbi totalcaros cikk is írja, hogy a 95-ös benzint fél év alatt el kell használni, és ez az adalék vagy használ vagy sem, nem érdemes kockáztatni, mert drága lehet a javítás.
#7 Oké nincs értelme vitatkozni veletek. Nem értitek, hogy a MOL-tól natúr benzint kapnak. Nemhogy adalék, de még etalon sincsen benne. Ha megmondod hol van olyan kút, ahol semmit nem raknak bele, akkor már megyek is oda tankolni, mert az etalon nyilván nem hasznos, hasznos adalékot meg én is tudok bele rakni 1500 forintért/tank. De sajnos ilyen nem létezik.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!