Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért nem tesznek a kocsiba...

Miért nem tesznek a kocsiba gyárilag oldalsó fényszórókat?

Figyelt kérdés

Szerintem nagyon nagyon nagy szükség lenne oldalsó fényszóró felszerelésére. Azt is lehetne kapcsolgatni le fel és éjszaka mindenhol, nappal pedig lakott területen kívül tennék kötelezővé.

Ennek azért is volna értelme szerintem egyrészt mert a vadállatok ha szaladnak a bokorból (pl egy szarvas kiugrik onnan a susnyásból) akkor látni fogja, hogy ott világol valami és nem fut neki hanem megáll pont, mint ahogy sokszor a kocsik előtt csinálják.

Másrészt meg azért is lenne jó mert sokan nem használják a tükröt miközben haladnak hanemcsak egyenesen egy pontot néznek és sokszor bele esnek abba a hibába, hogy előzésbe kezdenek mikor őket előzik. Az ebből akadó gondokat is meg lehetne akadályozni ezzel a technikával mert ha nem is nézi a sofőr a tükrét, észre fogja venni, hogy valami felvillan a szeme sarkában és akkor reflexből a tükörbe néz.

Illetve még egy oka van az pedig az, hogy ha valaki hajtana ki a kereszteződésből akkor nem követ el olyan hibát főleg éjszaka, hogy oldalról neki csapódik vagy esetleg ha kinéz a kereszteződésnél akkor jobban fogja látni, hogy ha közeledik jármű.

Nektek mi a véleményetek? Szerintem nagyon jó ötlet lenne.

2022. nov. 6. 02:00
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

"akkor látni fogja, hogy ott világol valami és nem fut neki hanem megáll pont"

Nem tudom feltűnt-e de az esetek 99,9%-ban nem a vad fog nekimenni az autónak, hanem fordítva.

2022. nov. 6. 13:55
 12/13 anonim ***** válasza:
87%
Igazából az egész egy akkora orbitális baromság, hogy felmerül bennem a kérdés, a kérdező ült-e egyáltalán valaha autóban, látott-e egyáltalán autót élőben és volt-e már kint a szobájából valaha...
2022. nov. 6. 13:57
 13/13 anonim ***** válasza:
#12 max a need for speed / forza autóiban
2022. nov. 21. 06:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!