Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Létezik, hogy így is fogadják...

Létezik, hogy így is fogadják az autót a bontóba ?

Figyelt kérdés
Van egy autóm aminek se biztosítása, se műszakija nincs. Hivatal által ideiglenesen ki lett vonva a forgalomból mivel biztosítást nem rendeztem de a fenálló tartozást rendeztem feléjük amit követeltek. Na már most csak azért érdekes számomra az egész mível a hivatalba lekellet adjam a rendszámomat és a forgalmi engedély és tudtommal csak ezek meglétével veszik át a bontóban az autót. Most akkor hogy is van ez ?

2022. nov. 4. 09:21
 1/5 A kérdező kommentje:
Ui: Törzskönyv az nálam van.
2022. nov. 4. 09:22
 2/5 anonim ***** válasza:
Szerintem az a legegyszerűbb, ha felhívod az adott bontót. A rendszám egyébként nem volna probléma, hiszen azt elég csak tudniuk, inkább a forgalmi hiánya a kérdés, mert arról el kell tenniük egy másolatot.
2022. nov. 4. 09:24
 3/5 anonim ***** válasza:
Rendszám és forgalmi nélkül nem veszi be a bontós. Ez kell neki, hogy elküldje az NKH-nak és megkapja az engedélyt a bontási igazolás kiállítására.
2022. nov. 4. 09:33
 4/5 anonim ***** válasza:
Be kell menni a hivatalba és elmondani hogy mit akarsz , majd ők megmondják hogy mit csinálj.
2022. nov. 4. 11:29
 5/5 A kérdező kommentje:

Akkor leírom, hogy mi volt pontosan így, hogy már lezártnak tekinthető a dolog.

Lejárt műszakis volt az autó, biztosításom hátralékos volt. Ezekből kifolyolag a hivatalba le kellet adnom a rendszámot és a forgalmit. Erről kaptam egy papírt amit a bontósnak oda adtam plusz kellet neki a határozat is amiben benne van, hogy az autóm rendszámát és forgalmiját le kellet adnom, ezen kívül a törzskönyvet is kérte. Ő ide adta a pénz plusz az átvételi papírt és 3 nap mulva postázta a bontási igazolást(és a többi papírt is amit oda adtam neki). Bevittem magammal a hivatalba a bontási igazolást, törzskönyvet és a rendszámról na meg a forgalmiról szoló elviteli papírt is és 2300 ft ellenében végleg le került a nevemről az autó. Kaptam egy papírt, erről az egészről, innentől kezdve nincs más dolgom vele.

2022. nov. 21. 20:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!