Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Létezik olyan szolgáltatás,...

Létezik olyan szolgáltatás, ahol eladó és vevő között van egy közbenső fél, aki fogadja vevő pénzét és akkor utalja el az eladónak, ha a tranzakciót mindkét fél jóváhagyta?

Figyelt kérdés

Legfőképp azért érdekelne, mert gyakran szoktam adok-veszek oldalakon kereskedni és a bizalom nem mindig van meg sem a részemről, sem a másik fél részéről.

Eladóként utánvétellel nem szeretek küldeni, mert amennyiben a vevő nem veszi át, úgy én buktam az utánvétel költségét. Vevőként meg gyakran szembesülök azzal, hogy az eladó csak előreutalással küldené az árut, ami meg az én részemről kockázatos.

Én legalábbis örömmel fogadnék egy olyan szolgáltatást, ami védi mind a vevőt, mind az eladót azáltal, hogy visszatartja az eladótól a pénzt, amíg meg nem kapja a vevő az árut és az megfelelő (pl nem liszt van a dobozban) tehát ez a része a vevőt védené, az a része meg az eladót, hogy ha tudná, hogy a közbenső félnek odaadta a pénzt a vevő, akkor nyugodtan feladhatja az árut, továbbá, ha a vevő nem veszi át az árut, akkor az utánvétel költségét levonná és kifizetné az eladónak és csak a maradékot adná vissza a vevőnek, csökkentve az eladó kockázatát.

Egy ilyen lenne ideális nekem, de feltételezem, ha lenne, már tudnék róla. Azért megkérdezem, hátha ti tudtok hasonlót.

2021. ápr. 21. 22:24
 1/5 anonim ***** válasza:
68%
Ügynökségnek hívjàk.
2021. ápr. 21. 22:36
 2/5 anonim ***** válasza:
83%
Amazon, eBay, stb. :)
2021. ápr. 22. 08:11
 3/5 anonim ***** válasza:
75%
Paypal
2021. ápr. 22. 08:15
 4/5 anonim ***** válasza:
60%
Igen, paypalt pont erre találták ki.
2021. ápr. 22. 08:57
 5/5 Hintalow ***** válasza:
A paypal lehet hasonló, de csak megszorìtásokkal, ott sem korlátoznak, az eladók tobbsège simán hozzájut azonnal a küldött pènzhez
2021. ápr. 23. 13:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!