Adásvételibe mit írjak, ha a motor csattogása miatt alkudnak az árból, és ne tudjàk visszahozni, ha baja lesz?
Van egy autóm, nagyon szép állapotú, de csattog a motorja. A szerelőm azt mondta, hogy szívesen megcsinálják, ha kell, de akkor fogja tudni, hogy mi a baja, ha szétszedik. Ha nagy a baj, akkor 400/600 ezer ft is lehet a vége, ezért ő azt ajánlja, hagyjam így, mert nincs olajfogyasztás és az ereje is olyan, mint gyárilag, és látott már sok ilyet, ami csattog és ezután elmennek még vele akár 200 ezer km-t is.
Majd ha megáll, vegyek bele bontott blokkot, mert rengeteg van hozzá neten, és 60-80 ezer ft egy komplett blokk.
A vevő csak ebbe tudott belekötni, de ebbe is csak azért, mert említettem neki, hogy hidegen kicsit kattogósabb, csattogósabb a hangja.
Mit írjak az adásvételibe, hogy bebiztosítsam magam, hogy nem rejtett hibával adom el? És emiatt, ha már elengedek 100 ezer ft-ot, ne tudja visszahozni, ha esetleg megáll nála a motor? (Ami nem fog, 99%)
Illetve én, mint magán ember, mire kell eladáskor garanciát vállalnom?
Valószínű csak szelephang, de jön majd neked a szakértő gazsi, és lealkudja 50 ezer Forintra...
Szóval inkább bele se írd, csak add nyomott áron, mert csak a retkek fognak rá jelentkezni.
Semmit
Adásvételiben benne van, hogy te tájékoztattad a vevő meg elfogadta az autó hibáit
Pl. "Az autónak (a hangja alapján) nem tisztázott mértékű motorhibája van. Erről a vevő a vétel előtt tudomást szerzett. Az eladó a motor hibáira nem vállal garanciát."
Vagy valami hasonló.
"Illetve én, mint magán ember, mire kell eladáskor garanciát vállalnom?"
Magánszemély garanciális kötelezettsége teljesen kizárható, ha a vevő ebbe belemegy és beleírják a szerződésbe.
Azt hogy mitől "csattoghat" egy motor azt egy adott motor esetén egy szerelő azért meg tudja neked nagy bozonnyossággal mondani...
Lehet az szelepemelő, lehet az vezérműlánc, lehet az hajtókarcsapágy, és más is.
Leírhattad volna milyen autó milyen motorral...:)
Amugy meg az adásvételibe meg be kell írni hogy hangos a motor azt kész
Pontosabban: "garancia" helyett itt "szavatosság"-ról van szó.
Nekem pl. az egyik hidrotőke csattog... filléres tétel, nem igazán befolyásolja a teljesítményt de idén már neki nem állok kicserélni.
Majd tavasszal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!