Autó/motorvásárláskor viszitek a vételárat már az
első találkozáskor?
Figyelt kérdés
Motort akarok venni,és tegnap feleslegesen utaztam 30kilométert,mert a helyszínen kiderült, hogy az eladó nem hajlandó megengedni hogy kipróbáljam. Hogy lehet így megvenni bármit is? Komolyan elvárják az emberek,hogy 4000 eurót hurcoljak magammal és egy idegen kezébe adjam?
Nem. Én autót vettem. Kb 3-4 hónapig keresgéltem és legalább 30-at biztos megnéztem. Volt amelyikért 200 km-re utaztam, de nem volt megfelelő. Eszem ágába nem jutott több millió forintot végig mindenhova megutaztatni. Foglalónak volt nálam egy kisebb összeg, az pont elég. De végül amelyiket megvettem, azt se foglalóztam le azonnal. Külön elmentünk márkaszervizbe felméretni. Utána is még gondolkoztam rajta pár napot. Ezt követően foglalóztam le. Az eladó elvitte eredetvizsgáztatni, ennek a költségét is kifizettem. Majd miután minden rendben volt, szerződtünk és utaltam át a fennmaradó összeget.
2022. ápr. 3. 15:21
2/7 anonim válasza:
aki nem tesztpilóta vagy kretén az viszi magával a vételárat , próbaút csak a vételár atadása után lehetséges ha ez neked nem megfelelő akkor nincs üzlet
2022. ápr. 3. 15:22
3/7 anonim válasza:
Eleve nem vennék olyan autót, amit vétel előtt nem lehet kipróbálni.
Több millió forintot pedig pláne nem adnék oda senkinek úgy hogy nincs lepapírozva, nincs aláírt szerződés a kezemben. De a "kreténeknél" ezek szerint így szokás...
2022. ápr. 3. 15:34
4/7 anonim válasza:
ha összetöri az autódat a tesztpilóta akkor mit csináltok ? vagy motornál simán elvisz aztán nem látod többé
2022. ápr. 3. 15:39
5/7 anonim válasza:
Alapból szerintem a mai világban nem vásárolunk ekkora értékben készpénzre, hanem utalással intézzük, mert annak van nyoma.
2022. ápr. 3. 15:42
6/7 anonim válasza:
Mi van ha a vásárlójelölt az első kanyarban betakarózik a 4000eurós mocival? Így járt,mert a ruppotlan hülyegyerek csak tesztpilóta akart lenni.
7éve adtam el mx5 NA-t. Egy egész nyarat és sok benzint b@sztam el a tesztvezetőkre, mert minden héten csak kipróbálni akarta valaki. Végül már kijelentettem,hogy csak vételár letétele után lehet kipróbálni, és egy komoly fiatalember novemberben vitte el a kabriót.
2022. ápr. 3. 15:52
7/7 anonim válasza:
Vannak bizony akik csak a kipróbálás miatt jönnek.
Nekik azt szoktam mondani vegye meg, aztán menjen vele. Ha valami nem jó, jöjjön vissza egy órán belül és megbeszéljük.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!