Lesz még jövője a dízel és benzines autóknak vagy az elektromos autók kiszorítják őket?
Hosszabb távon nincs jövője szerintem, illetve ami még naggyon át fogja formálni a jövő közlekedését (és már most látszanak a jelei) az az, hogy sokkal kisebb réteg fog tudni saját autót tartani. A nyersanyagszűke, energiaválság (meg mondjuk az is, hogy a fejlődő ázsiai régióban is hirtelen autót venne pár milliárd ember) már most azt mutatja, hogy az árak el fognak szállni, akár új, akár használt autókat nézünk.
És ahogy a régi autók elhullanak, egyre nagyobb lesz az a réteg, aki egyszerűen nem fog tudni megvenni/fenntartani nemhogy családonként több, de egy autót sem.
Szerintem inkább az lesz, mint Kubában, mindenki 40 éves veteránokkal fog járni.
Nekem van most egy 20 éves dízel, időben megvettem, eladni már nem fogom.
Minél több embernek lesz elektromos autója annál több parkolóhely kap töltőt.
Több országban már szinte természetes hogy társasház előtti parkolók kapnak néhány töltő oszlopot. Norvégoknál, Angliában már törvény is van rá.
Magyarország még kicsit le van maradva. Itt még leginkább csak akiknek saját házuk van tudnak maguknak töltőt felszerelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!