Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Melyik irányjelző a könnyebben...

Melyik irányjelző a könnyebben észrevehető?

Figyelt kérdés
[link]

2022. nov. 2. 16:18
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Én feladom. Úgy látszik nem a vélemények érdekelnek, hanem megerősítést vársz.
2022. nov. 2. 17:23
 12/23 A kérdező kommentje:
Azt csinálsz, amit akarsz. De eszerint te azt sem látod, ha fékez valaki, mert pirosan világít a helyzetjelző és a féklámpa is. Te is érzed, hogy mekkora egy baromság ez.
2022. nov. 2. 17:27
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Én nem sértegettelek. Próbáld értelmezni a saját kérdésedet!

Könnyebben észrevehető. Nem azt írtam, hogy nem létszik, hanem azt, hogy az eltérő színű fény feltűnőbb, mint az azonos.

2022. nov. 2. 17:31
 14/23 anonim ***** válasza:
#8 igen. tudni kell értelmezni.. ha világít a helyzetjelző, és áll a féken akkor is nagyobb felületen látszik hogy a kanyarodási oldalon beszaggatja a féklámpát.. de az ostoba buta bénakacsa fakezű amcsik ezt 1950 óta tudják értelmezni pedig akkor még sok autón a hátsólámpa állt oldalanként 1-1 darab duplaszálas izzóból egy piros búra alatt. :D :D
2022. nov. 2. 17:32
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

#9 Lényegében a főbb problémák:

1. Ha pl. a bal féklámpa izzó kiég, közben jobbra indexelsz, akkor a három féklámpából 2 nem fog fékezést mutatni, kizárólag a harmadik pótféklámpa. 3-ból 1 elég szar arány.

2. Ha kiteszed az elakadásjelzőt, akkor a probléma ugyanez, kizárólag a pótféklámpa mutatja a fékezést. Ha neadjisten az nem működik, akkor semmi sem fog fékezésre utalni, emiatt egyes államokban konkrétan tilos elakadásjelzővel vezetni, azaz nem vontathatnak, nem tudsz mankókereket használni, stb, mert ezekhez elakadásjelző kell, de azzal meg nem közlekedhetsz. Szerintem ez elég gáz.

3. Ha kiég a féklámpaizzód (ami a leggyakoribb izzó, ami ki szokott égni), bukod az irányjelzőt is.

Meg még pár apróbb probléma, nem írom le mindet.

A probléma az vele, hogy amikor felvillan a lámpa, akkor nem tudod, hogy az fékezés, vagy index is. Elkezd fékezni az autó, kivillannak a féklámpák, oké. De ha elkezd indexelni is, akkor kell kb. 1 másodperc, hogy rájöjj, hogy az egyik féklámpa villog, azaz kanyarodni is fog. 1 másodperc bizonyos helyzetekben rengeteg. 1 másodpercnyi félreértés könnyen vezethet problémákhoz. Európai rendszerben nincs ilyen, mert égnek a féklámpák, aztán ha kiteszi az indexet, akkor AZONNAL felvillan a sárga. Külön lámpa, még csak nem is azonos szín, azaz nincs félreértés, azonnal nyilvánvaló, hogy kanyarodni fog.

2022. nov. 2. 17:35
 16/23 A kérdező kommentje:
Az új autók többnyire már LED-esek, nem kell azzal számolni, hogy kiég az izzó. Amerikában pedig sok új autót adnak el. A videó régebbi gondolom, de az új autóknál már nem biztos, hogy elmegy mindkét oldalon a féklámpa, és csak a pótféklámpa marad, ha kiég a LED. Az 1 másodperces történetről pedig az a véleményem, hogy akik ott nőnek fel, abban a közegben szocializálódnak, nekik természetessé válik a látvány. Még én is megszoktam a látványt, pedig csak videókon látok ilyeneket.
2022. nov. 2. 17:46
 17/23 anonim ***** válasza:
4%

Mondjuk ha az az 1 másodperc menti meg a segged a szituban, akkor 1 vagy amúgyis khurvakésőn indexelt, 2 akkor már úgyis hiába.

De az amcsik 1950 óta még nem haltak ki autóbalesetben a piros hátsólámpák okán, szóval egyáltalán nem életképtelen a rendszer.

2022. nov. 2. 17:47
 18/23 anonim ***** válasza:
55%
Jó látni hogy az embereknek micsoda világi problémáik vannak. Gond egy szál sem, én akkor sem használnám, ha rögtön hupikék lenne...
2022. nov. 2. 18:27
 19/23 A kérdező kommentje:
Azért foglalkozunk ezzel, mert Magyarországon lassan mindenért megbüntetnek, meg ok nélkül állítgat meg a rendőr, mert épp arra jártál. Jó látni egy olyan országot, ahol, ha akarod, pirosan villog az irányjelző, ha akarod, sárgán. Ez a valódi demokrácia, és ezt az élet minden területére rá lehet vetíteni.
2022. nov. 2. 18:33
 20/23 anonim ***** válasza:
Rossz mindkét konstrukció az egészen biztos. Ahol ilyet gyártanak be kéne záratni az üzemet.
2022. nov. 2. 21:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!