Régi (2000-2005 körüli) autóból mennyire éri meg dízelt venni? Jobb lenne egy benzines?
Hacsak nem furgonról van szó, én nem vennék dieselest. Vagy legfeljebb valami nagyon fapados adagolósat amit nem túl bonyolult javítani. De egyébként a gázolaj ára sem olcsó a benzinhez képest, sőt a gázolaj drágább szokott lenni mint a benzin, most is 800ft fölött van, a benzin meg 700 alatt.
Szóval nekem a diesel mellett nem elegendő érv az hogy dieseles kevesebbet fogyaszt. Ez akkor lehetne érv ha ugyansnnyiba kerül a kettő. (az árstop nyilván egy átmeneti időszakban biztosítja ezt, de nem hosszabb távon).
Nagy okosságot nem tudok írni. 20 éves autónál általánosságban nem lehet válaszolni, mert állapotra nagyon nagy lehet a szórás a piacon. A saját dízel autóm 2005-ös. A benne lévő bő 350e km ellenére is meg merném venni. Egy több ezer km-es útra is nyugodtan el merek vele indulni. De van olyan dízel is ilyen évjárattal, amit már lerúgtak és egy szakadék, inkább bontóba kellene tolni.
Tehát meg kell nézni, fel kell méretni. Több dízel autóm is volt. Soha nem öregen, olcsón, a kínálat legaljáról vettem őket. A karbantartásra soha nem sajnáltam a pénzt. Így hatalmas váratlan kiadásaim, mint amiről előszeretettel regélek a neten, soha nem volt egyikkel sem.
Nem éri meg venni autót, ha csak nem valami értékállót veszel...
Ha az autó vétálára ott van a zsebedbe pluszba, amit ha kell akkor rá tudod költeni, akkor vegyél dizelt. Én 2 millióért nézek autót, de maga az autó ára kb 1-1.2millió max. A maradékot rá szórom, ha kell.
Ha nincsenek nagy igényeid, napi 60km-re nyugodtan vehetsz valami kisebb köbcentis benzinest, 7 literekbe azok is megállnak. Illetve, ha valami modernebb 1.9-2.0 köbcentis CR dizelt szeretnél venni, 6 liter alatt azok se nagyon esznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!