Kisebb cégnél vagy multinál érdemesebb elhelyezkedni, ha nem akarok megrekedni?
A kisebb cég 50 fős kb, viszonylag fiatal, elég jó eredményekkel, szóval azért nem egy jóskapista kategória. :D
A multitól pont azért félek, mert állandóan hirdetnek, sokszor ugyanazokat a pozíciókat, és lósz*rt se találok róluk munkavállalói szempontból, max a raktárosok szokták szidni őket, de én irodában lennék.
Stabil helyet szeretnék, szívesen dolgozom sokat, csak legyen is értelme, mert nagyon unom azt, hogy évekig odateszem magam egy helyen, aztán semmi jó nem származik belőle.
4-es: logisztikus vagyok, de egyik cég se a logisztikában utazik (viszont mindkettő covid biztos dolgot szolgáltat), de van logisztikai részlegük, nyilván a multinál nagyobb az osztály.
Mik a céljaim, hát... Szeretnék olyan fizut elérni, ami mellett tudok tervezni egy biztosabb jövőt. Semmi extra...
Nem lehet általánosítani. Amiket írtál pozitív-negatív dolgokat mind előjöhet multinál és kis cégnél is. Csak adott céggel kapcsolatban lehet vizsgálni a dolgokat.
Én dolgoztam kis cégnél és multinál is.
Volt egy kis cég, ahol kb. mindenes voltam, IT-n belül én csináltam mindent IS. A fizetés gyenge volt, a munkaterhelés közepes, a szervezettség nem volt valami jó, viszont tanulni, fejlődni tudtam, meg kb friss rendszerekkel dolgoztam (én ajánlottam a tech stack-et).
Később dolgoztam multinál. Ott a bürokrácia szörnyű volt, elavult, őskövület rendszereket használtunk és bárminemű változás nagyon lassan ment végbe. Fejlődni nem nagyon tudtam a régi rendszerek miatt. A fizetés nem volt rossz, de emelést ritkán kaptunk, a bérsáv miatt ha kidolgoztad a beledet, akkor se kaphattál többet. Előre jutni nem lehetett, mert pofára volt minden én meg nem nyaltam a főnöknek.
Most ismét kis cégnél dolgozok, a korábbihoz képest ég és föld. Jó szervezettség, friss rendszerek, jó fizu és lehet előre jutni, ha az ember tud. Mediorként kezdtem 1 éve, most már senior vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!