Magasabb olajszint leszívása olajbeöntő nyíláson keresztül lehetséges?
No megpróbáltam az én hatalmas ötletem, de hát ugye valóban nem igazán van ott olaj. Körülbelül 2 percig járattam, utána leállítottam gyorsan letekertem, de gyakorlatilag semmit se tudtam kiszívni belőle. #8-nak tehát nagyon igaza van, meg aki előtt írta, hogy ez így nem nagyon lehetséges:
#7 #9: Olyan 5 decivel van több benne, többel nem lehetséges. Mivel 5 literes volt a kanna és 4,3 liter-t kér a motor, és a flakonban az alján még 1 deci biztosan van, szűken talán 2. Viszont én nem merek vele így járni. Most venni fogok akváriumcsövet az jó vékony 3 mm-es és azzal fogom leszívni, ha nem jön be a történet akkor marad valami szerelő.
Köszönöm szépen mindenkinek a segítő szándékot!
#12: Lehetséges, hogy igazad van és nem lenne belőle semmi. Azonban az ördög nem alszik és inkább leengedem a maximum jelzésig.
#13: Nem rossz ötlet, de meghatározhatnád a harcsa pontos fajtáját, hosszát és tömegét, valamint a nemét is gondolom a nőstény harcsa jobban szív!
"Most venni fogok akváriumcsövet az jó vékony 3 mm-es és azzal fogom leszívni"
Gyógyszertárban lehet kapni 50 mililiteres fecykendőt. (Sajnos nagyobbat nem.) Vegyél jó hosszú csövet, hogy a külső végét lefelé, jó mélyre tudd hajlítani. Akkor talán az első szívás után elindul a folyás, de legalábbis nem folyik vissza.
Ha leveszi az olajbetöltő sapkát, fog egy fújó pisztolyt amit rádug kompresszorra, majd egy minimális levegőt (0,1-0,3 bar) nyomást belefúj úgy, hogy rongyot teker a fújató vég köré akkor a levegő nem csak a szabad térbe távozik, hanem valamennyi bejut a karterhez, amivel meg tudja indítani az olaj folyását.
Ha túl nagy a nyomás, kijöhetnek a szimeringek a túlnyomástól.
#15: Tovább gondoltam a dolgot és csak a törpeharcsa jöhet szóba, hisz más fajta nem fér bele a nyílásba!
#16: Vettem pár napja egy olajleszívó pumpát, ezzel nincs gond. Maga a tömlő sajnos túl vastag volt (pedig lemérettem) és nem ment bele a nívópálca hüvelybe. Elmentem vettem vékonyabb tömlőt, de az sem ment normálisan bele. Emiatt lesz most a 3 mm-es, aminél csak annyi a para, hogy az a vége ami a tartályba megy kicsit hézagos lesz szóval azt majd valamivel ki kell majd bélelnem, bár lehet annyi is elég lesz, ha befogom a végét, de az azért eléggé véleményes megoldás.
#17: Ez nagyon jó terv, csak nincs fújó pisztolyom és kompresszorom. Továbbá nem csinálnék ilyen "kitudjaműködik"-e de legalább "nem valamibiztonságos" verziót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!